Najnovije vesti

U Kranju uhapšen ključni švercer naoružanja

U Kranju uhapšen ključni švercer naoružanja

Crna Hronika
Kako navode slovenački mediji reč je o naručiocu odnosno primaocu vojnog naoružanja i eksploziva koje je trebalo prebaciti u Francusku

LJUBLJANA- Policijski inspektori iz Kranja uhapsili su Velibora Popovića, još jednog od ključnih osumnjičenih za šverc oružja i eksploziva, pišu slovenački listovi.

Prema navodima listova Delo i Slovenske novice, reč je o naručiocu odnosno primaocu vojnog naoružanja i eksploziva, koji je trebalo da oružje prebaci u Francusku.

Popović je, kako se navodi, tamo imao stalni boravak.

Oružje je dovezeno iz BiH i bilo je uskladišteno u mestu Spodnje Bitinje odakle je Danijel Stojanović trebalo da ga odveze za Francusku, ali su ga na putu u novembru prošle godine uhvatili pripadnici italijanske finansijske policije.

Oni su u kombiju tada pronašli 17 pušaka, među kojima i snajper sa durbinom i prigušivačem, 19 pištolja, više od 700 metaka i 4,3 kilograma plastičnog eksploziva.

U do sada najvećoj akciji protiv organizovanog kriminala povezanog sa švercom oružja i droge, pred slovenačkim pravosuđemu je prošle godine optuženo 47 ljudi za ukupno 193 krivična dela.

U tom periodu je zaplenjeno oko 35 kilograma droge i oružja.

Oružje je sa područja bivše Jugoslavije krijumčareno u Francusku i Holandiju, gde je razmenjivano za kokain i amfetamine, izjavio je pomoćnik direktora uprave kriminalističke policije Marjan Frank, a prenose mediji.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...