ANĐUS: Namerno mrcvare s procesom
Foto: Marina Lopičić

Dve godine od napada na novinara

ANĐUS: Namerno mrcvare s procesom

Crna Hronika -

Očigledno je da se u slučaju protiv Čovića igra na kartu odugovlačenja, kaže poznati voditelj

BEOGRAD - Dve godine prošle su od brutalnog prebijanja novinara Dejana Anđusa, ali proces protiv Nebojše Čovića, predsednika KK Crvena zvezda, koji se sumnjiči za ovaj napad, još nije završen. Suđenje je odlagano čak šest puta, pa je neizvesno kad će ovaj slučaj dobiti epilog.Nestala dostavnica- Očigledno je da se igra na kartu odugovlačenja i mrcvarenja svim mogućim sredstvima. Dve godine su prošle i ništa nije urađeno. A kako funkcioniše naše pravosuđe, najbolje govori i poslednji primer slanja dostavnice Milošu Ninkoviću, Čovićevom zetu, koji je trebalo da svedoči jer je u vreme napada na mene bio s tastom - priča Dejan Anđus i dodaje:

- U predmetu ne postoji nijedna dostavnica, odnosno potvrda o uručenju poziva, što znači da nema dokaza da je bilo ko on nas uredno obavešten, a to bi bila procesna pretpostavka da se prema svedoku odredi prinudno dovođenje.Prema njegovim rečima, potrebno je nekoliko dana da se dostavnica vrati.- Međutim, prošlo je mesec i po od slanja poziva. Jasno je da su dostavnice izgubljene kako se svedok ne bi prinudno doveo. Do koje granice je ovaj slučaj pod kontrolom politike i ko zna kakvih mafijaških dilova, govori i ova udbaška igranka s dostavnicom Ninkoviću - navodi Anđus.

Čović bez komentara

Nebojša Ćović nije hteo da komentariše ovaj slučaj.- Doviđenja i prijatno - rekao je on juče našem novinaru.Podsetimo, Čovićev zet Ninković je krajem marta kao svedok trebalo da bude saslušan u tužilaštvu, ali je saslušanje odloženo zbog bolesti. Napad na Anđusa dogodio se 4. juna 2014. ispred zgrade televizije Kopernikus, posle emitovanja Anđusove emisije u kojoj je on pominjao Čovića. Policija je u junu 2014. podnela krivičnu prijavu protiv Čovića za nasilničko ponašanje prema novinaru.E. K.

Vukašin Obradović, NUNSPORUKA DA JE NASILJE OPRAVDANOVukašin Obradović, predsednik NUNS, kaže da je problem napada na novinare podstaknut dugim trajanjem procesa i blagim kaznama.- Ovaj napad na Anđusa nije izuzetak, već pravilo. Zbog svega ovoga, šalje se poruka novim napadačima da je nasilje nad pripadnicima sedme sile dozvoljeno i opravdano - kaže Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja