ISPOVEST OTETE DEVOJČICE (15): Vezao nas je pertlama i košuljom i mučio satima!

Drama u Knjaževcu

ISPOVEST OTETE DEVOJČICE (15): Vezao nas je pertlama i košuljom i mučio satima!

Crna Hronika -

Predstavio se kao policajac, zgrabio nas je i vezao nam noge. Sve vreme nas je maltretirao, priča A. J. (15), koju je s drugaricom N. Z. (15) na Železničkoj stanici oteo M. Đ.

KNJAŽEVAC - Sedela sam na klupi s drugaricom kod Železničke stanice kad nam je taj čovek prišao iznenada, zgrabio nas i vezao nam noge košuljom koju je prethodno skinuo i iscepao. Bile smo zbunjene i šokirane. Mučio nas je i maltretirao više od četiri sata, cvokotale smo i smrzavale se i ko zna šta bi bilo s nama da se nije pojavio otpravnik vozova, koji je pozvao policiju.Ovim rečima počinje ispovest za Kurir A. J. (15) iz Knjaževca, koju je zajedno s drugaricom N. Z. (15) oteo njihov sugrađanin M. Đ. Posle višečasovne drame otmičar je uhapšen, a devojke su oslobođene i nisu povređene.Naredio nam da ćutimoNesvakidašnji događaj odigrao se u ponedeljak uveče oko 23.30 na Železničkoj stanici u Knjaževcu. A. J. kaže da je krenula kući s drugaricom N. Z. posle šetnje gradom. - Put nas je vodio kroz peron Železničke stanice Knjaževac, pa smo sele na jednu klupu da se odmorimo. Drugarica je glasno čitala neku pesmu kad nam je prišao jedan stariji čovek. Rekao je drugarici: „Dosta, čitaćete to sutra, dajte mobilne telefone u jednu torbu.“ Pogledale smo ga zbunjeno, ali smo brzo shvatile da je pijan i da je bolje da se sklonimo. On je tada zgrabio drugaricu za ruku, pa sam pokušala da to iskoristim i pobegnem, ali me je odgurnuo nazad i naredio da ćutimo. Skinuo je sa sebe košulju, iscepao je i vezao nam noge. Potom je uzeo pertle i vezao nam ruke - priča A. J. i dodaje:- Predstavio se kao policajac i naglasio da mora da nas veže dok mu stigne pojačanje. Potom je nerazgovetno pričao o nekom prijatelju, pokazivao nam kako je lep voz kojeg uopšte nije bilo na stanici i govorio da čeka prijatelja kako bi svi otišli u Negotin. Tortura je trajala četiri sata, a nas dve smo cvokotale od straha i zime. Niko se za to vreme nije pojavio, niti je ko mogao da čuje naše pozive u pomoć.Spasao ih otpravnikNaša sagovornica kaže da je otmičar u jednom trenutku uzeo veliki stalak od piksle i počeo njime da udara u vrata staničnih prostorija.- To je, srećom, čuo dežurni otpravnik vozova i izašao na peron pitajući ga zašto to radi. Potom je pozvao policiju. Posle dva minuta stigli su policajci, njega su uhapsili, a nas oslobodili i pustili kući - ispričala je A. J. u prisustvu svoje majke.Ona je dodala da kidnaper nije govorio da će ih prodati u belo roblje u Rumuniji, kako su to preneli neki mediji.

Majka kidnapovane S. J. MISLILA SAM DA JE VIŠE NEĆU VIDETI S. J., majka jedne od otetih devojčica, još uvek je u šoku i ne može da poveruje da neko može da napadne decu u centru grada.- Kad sam saznala šta se dogodilo, bila sam prestravljena šta je sve moglo da se desi. Da našu ćerkicu više nikada ne nađemo. Ne mogu da zamislim da postoje takvi ljudi. Da se to dešavalo maltene u centru grada - rekla je S. J. novinaru Kurira.

Zbunio policajceOTMIČAR: VEZAO SAM IH ZBOG TERORISTAPosle hapšenja M. Đ. je na saslušanju zbunio i policajce.- Morao sam to da učinim, da ih vežem, dok ne dođe pojačanje jer sam verovao da su to teroristi koji žele da dignu voz u vazduh, a naređeno mi je da to sprečim po svaku cenu - kazao je M. Đ. policajcima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track