ZLOČIN IZ 1997. KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Poslastičar iz Obrenovca izboden 38 puta, pa rasporen!
Foto: Beta

Jezivo

ZLOČIN IZ 1997. KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Poslastičar iz Obrenovca izboden 38 puta, pa rasporen!

Crna Hronika -

Ubice su pokazale neviđenu svirepost, iako motiv nije bio lične prirode, već čisto koristoljublje...

Poslastičar Halim Rušidi (72) iz Obrenovca zaklan je i rasporen pre 19 godina u svojoj poslastičarnici zbog 25.000 maraka i 100 dolara! Za svirepo ubistvo odgovarao je bračni par Milan (29) i Slavica K. (28).- Motiv za ovaj gnusni zločin bio je novac! Ovako je 8. jula 1998. godine svoju zavšnu reč počela Gordana Stojanović, zamenik beogradskog okružnog tužioca, kada se izjašnjavala o visini kazne za supružnike.- Milan i Slavica su mladi, imaju četvoro dece. Zbog toga smatram da sud ne treba da ih osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu. Shvatili su da su pogrešili, oboje su se pokajali i izrazili žaljenje - rekla je tužilac.

Supružnicima je stavljeno na dušu da su 21. januara 1997. godine počinili gnusni zločin samo da bi se dokopali bogate ušteđevine lokalnog poslastičara.- Dokazi koje smo izveli tokom suđenja, ukazuju da su oni krivi za zločin. Motiv za ubistvo bilo je koristoljublje. Milan i Slavica su na podmukao način iskoristili poverenje i dobrodušnost Halima Rušidija. O Milanovoj svireposti posebno svedoči nalaz sudskih veštaka.

Rušidi je na telu imao 38 uboda nožem. Od toga broja, lekari su na glavi i licu izbrojali čak 26 uboda! Na kraju je zaklan i rasporen. Sve povrede koje su konstatovane na njegovom telu ukazivale su da je trpeo izuzetno jake bolove - rekao je sudija u beogradskoj Palati pravde.Milan je u svojoj završnoj reči, uoči izricanja presude, izrazio žaljenje zbog zločina koji je počinio. - Neka me sud osudi samo za obično ubistvo! Nema dokaza da sam to počinio iz koristoljublja. Iskreno se kajem... Žao mi je zbog svega. Molim porodicu Rušidija da mi oprosti - rekao je on.

Milanova supruga Slavica je u završnoj reči zatražila oslobađajuću presudu. - Nisam kriva! Molim vas da me pustite iz zatvora. Želim što pre da budem kod kuće sa svojom decom - preklinjala je Slavica sudsko veće, kojim je predsedavao sudija Slobodan Rašić.

Branioci su istakli da nema dokaza da je Slavica učestvovala u ubistvu. - I Milan je rekao da Slavica nije kriva! Na mestu zločina nije bilo njenih tragova - naveli su advokati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track