POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Maja Adrovac oslobođena optužbi
Foto: Marina Lopičić

Zbog nedostatka dokaza

POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Maja Adrovac oslobođena optužbi

Crna Hronika -

BEOGRAD - Maja Adrovac oslobođena je optužbi za atentat na poznatog biznismena Milana Beka.

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas zbog nedostatka dokaza Maju Adrovac od optužbi da je pomogla N.N. osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Istom odlukom sud je Maji Adrovac ukinuo kućni pritvor uz elektronski nadzor u kojem je bila od kraja aprila, dok je prethodnih devet i po meseci bila u klasičnom pritvoru.

Više javno tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.Sudija Svetlana Aleksić rekla je da tužilaštvo nije dokazalo da je Maja Adrovac izvršila krivično delo za koje je tereti - teško ubistvo u pokušsaju izvršeno pomaganjem.

Prema recima sudije, DNK tragovi nađeni na čaurama ispaljenim na Beka nisu bili dovoljni da ubede veće da je Maja Adrovac pomogla NN izvršiocu i dala mu sredstvo izvršenja (metke).Beko nije prisustvovao današnjim završnim rečima, kao ni izricanju presude, a nije ni njegov punomoćnik advokat Zdenko Tomanović.

Beko, koji je prilikom napada zadobio teške telesne povrede od upucavanja, inače nije prepoznao Maju Adrovac kao napadača, a tokom postupka je tražio da se otkriju nalogodavci i izvršioci napada na njega.Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je "neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela".

Ona je, navodi se u optužnici, "nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke "sig sauer" model P-210 i "zbrojovka 75", i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm "luger", kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste "sig sauer" i "zbrojovka" i da se proizvodi u fabrici "Prvi partizan" iz Užica. Maja je supruga i majka dvoje dece Ivana Adrovca, koji je nedavno uhapšen u Švajcarskoj zbog više drugih krivičnih dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track