RISTIČEVIĆ ZA KURIR: Ne smemo stati na Miškoviću, treba istražiti sve koji su pljačkali ovu državu
Foto: Zorana Jevtić

Vlasnik "Delta holdinga" osuđen na 5 godina zatvora

RISTIČEVIĆ ZA KURIR: Ne smemo stati na Miškoviću, treba istražiti sve koji su pljačkali ovu državu

Crna Hronika -

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra.

Istom odlukom Mišković je danas oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Marijan Rističević, lider Narodne seljačke stranke i skupštinski poslanik na listi SNS, za Kurir kaže da je na sudu da odmeri kaznu i utvrdi istinu, ali da i "mi imamo mnogo više Miškovića od jednog Miroslava".

"Ne kažem da Mišković ne treba da bude tema istražnih organa, naprotiv, ali važno je znati da ima još onih koji su se dobro bubrežili kao, na primer, finansijski direktori raznih stranaka, pa i sada isturaju sirotinju ne bi li se dokopali još koristi. Nije samo Miškovič pljačkao, još je protagonista uništenja Srbije, privatizacije i "grabatizacije", kaže Rističević.

On napominje i da, ukupno gledano, nije zadovoljan radom sudstva i tužilaštva.

"Politički pritisak nije dozvoljen, ali ja ipak želim da izvršim pritisak da se sve istraži do kraja. Smatram da našem narodu, siromašnom, nezaposlenom ili slabo plaćenom, nije isporučena onolika količina pravde koju zaslužuje", zaključuje Rističević.

(EPK/M. Jeremić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track