POLICIJA ISTRAŽUJE  TRAGEDIJU U ALPIMA: Srpski alpinista ubijen?!
Foto: FB, Profimedia

Policija sumnja na ubistvo iz nehata

POLICIJA ISTRAŽUJE TRAGEDIJU U ALPIMA: Srpski alpinista ubijen?!

Crna Hronika -

Italijanska policija otvorila je istragu o nesreći u kojoj je poginuo srpski alpinista Aleksandar Džavović (31) a u kojoj su teško povređeni njegova devojka Maja Đorđević (28) i Aleksandar P. (33), zbog sumnje se radi o ubistvu iz nehata.

Prema izjavama svedoka, muškarac koji je bio prvi u redu oglušio se o upustva vođe grupe, koji je odlučio da se stane sa uspinjanjem, rekao je glavni tužilac Antonio de Nikolo, prenose italijanski mediji.

Planinari su stali, a jedan od njih je iz nepoznatih razloga nastavio sa uspinjanjem, nakon čega se otkačio i počeo da pada.

Tokom pada je povukao i Aleksandra, koji je poginuo u nesreći, prema prvim pretpostavkama na osnovu svedočenja.

Čekala ih svadba... Aleksandar sa devojkom Majom
Čekala ih svadba... Aleksandar sa devojkom Majom

Međutim, otac tragično nastradalog alpiniste tvrdi da je neko otkačio konopac, posle čega je došlo do pada.

Podsetimo, srpski alpinista Aleksandar Džavović (30) iz Čajetine je poginuo, a njegova verenica Maja Đorđević (28) i još jedan alpinista sa inicijalima Aleksadnar P. (33) teško su povređeni u nesreći koja se dogodila u Julijskim Alpima, blizu tromeđe italijansko-austrijsko-slovenačke granice.

Tragedija se dogodila kada je došlo do klizanja po snegu. Oni su zatim survali u provaliju duboku više od 100 metara i završili u ambisu glečera. Džavović je na mestu ostao mrtav, a njegov prijatelj s inicijalima A. P. (33) teško je povređen i zapao je u hipotermiju pre nego što je helikopterom prebačen u bolnicu.

Dramu je još više povećala nemogućnost da se telefonom pozove pomoć zbog nedostatka signala na mobilnom telefonu, a kada su konačno oko 17.30 uspeli da se jave Gorskoj službi u Srbiji, odatle su putem međunarodnog Centra za policijsku saradnju u austrijskom mestu Terl Maglernu aktivirane spasilačke ekipe u italijanskom regionu Frijuli-Venecija Đulija, koje su obezbedile helikopter koji je izveo čak osam letova da bi ostale planinare spustio u podnožje.

SMRT SRPSKOG ALPINISTE U AMBISU ALPA: Gledala je kako joj verenik gine!

TRAGEDIJA U JULIJSKIM ALPIMA: Ovo je srpski alpinista koji je pao u ambis

(EPK/Zvezdana Gligorijević/Messagero Veneto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja