SUĐENJE ČUMETU: Svedočio Ivanin telohranitelj, nastavak 5.jula
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Zatvoreno za javnost

SUĐENJE ČUMETU: Svedočio Ivanin telohranitelj, nastavak 5.jula

Crna Hronika -

BEOGRAD- U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je bez prisustva javnosti nastavljeno suđenje Ljubiši Buhi Čumetu optuženom za više krivičnih dela svedočenjem pripadnika obezbeđenja Buhine supruge Milana Ljubenovića.

Ispitivanje Ljubenovića biće nastavljeno i 5. jula, a po okončanju njegovog iskaza koji daje već nekoliko pretresa za redom, sud će ponovo suđenje otvoriti za javnost.

Nakon Ljubenovića, trebalo bi da svedoče javno poslednja dva svedoka tužilaštva - stražari iz zatvora u Padinskoj skeli u kojem je Buha izdržavao kaznu prošle godine, a odakle je navodno uputio pretnje suprugi i Ljubenoviću.

Sud je zimus isključio javnost sa suđenja tokom svedočenja Buhine supruge, koja ga i prijavila policiji kao i tokom saslušanja pripadnika njenog obezbeđenja, a radi zaštite i interesa privatnosti i bezbednosti imajući.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Djinđića optužen je i zbog sumnje da je supruzi koja ga je prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa "prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Optužen je i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.Buha u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca.

Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track