Felna pogodila radnika u glavu

Felna pogodila radnika u glavu

Crna Hronika -
Dok je pumpao gumu, Vojislav Komanov dobio epileptični napad. Stegao je pištolj i prepumpao gumu, koja je eksplodirala

MOKRIN - Borba za život!Vojislav Komanov (36) iz Mokrina zadobio je u sredu povrede opasne po život, kada ga je u glavu pogodio deo felne traktorske prikolice! Vojislav je prebačen na intenzivnu negu novosadske bolnice i lekari se bore za njegov život.

Nesreća se dogodila u vulkanizerskoj radnji u Mokrinu, gde je eksplodirala guma prilikom montaže na felnu. Sa suzama u očima, njegova majka Nada Ćirić (58) kaže za Kurir da ne može nikoga da krivi, jer Vojislav poslednjih desetak godina boluje od epilepsije.

- Čula sam da je, u momentu kad je počeo da duva gumu, dobio epileptični napad. Jače je stegnuo vulkanizerski pištolj i praktično preduvao gumu. Od siline pritiska felna je izletela i deo ga je pogodio u glavu! Našao vlasnik ga je na zemlji, oblivenog krvlju. Pružio mu je prvu pomoć i pozvao Hitnu službu, koja ga je prebacila u Klinički centar - uplakana je Nada.

Ona dodaje da je, bez obzira bolest, Vojislav poslednjih meseci radio u vulkanizerskoj radnji kako bi ženi, ćerkici i majci obezbedio koji dinar.

- Da nije tog posla i socijalne pomoći, ne znam kako bismo. Znajući za našu situaciju, gazda se prema Vojislavu odnosio kao prema najrođenijem, ali, eto, desila se nesreća - jadala se Nada.

(S. U.)

Radio na crno

- Vulkanizerska radnja u kojoj se dogodio incident nema rešenje o upisu u registar, a samim tim ni povređeni radnik nije imao ugovor o radu, što znači da je Vojislav Komanov radio na crno. Predmet je prosleđen tržišnoj inspekciji - saopštila je Ljubica Otoran Anić, načelnica Inspekcije rada u Kikindi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track