SIRENE U ŽITIŠTU SEDAM DANA OD MASAKRA: Ne prolazi bol u crno zavijenih porodica!
Foto: Saša Urošev

Počast žrtvama masakra

SIRENE U ŽITIŠTU SEDAM DANA OD MASAKRA: Ne prolazi bol u crno zavijenih porodica!

Crna Hronika -

ŽITIŠTE - U Žitištu i svim selima ove banatske opštine, tačnu u podne oglasiće se sirene kako bi se odala počast ljudima koji su ubijeni u bašti kafića Makijato

Ne prolazi bol u crno zavijenih porodica za nevino nastradalim žrtvama čije je najmilije, višestruki ubica Siniša Zlatić (38) iz Žitišta, hladnokrvnim rafalima iz kalašnjikova, odvojio od bračnih drugova, majki, očeva, sinova, kćeri, braće, sestara…

Nedelju dana od krvavog masakra u kom je stradalo petoro ljudi, a još dvadesetak ranjeno, ožalošćene porodice dočekuju sa jednakim bolom i suzama. Sa njima saoseća predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević. Sagovornik Kurira otkriva da će sedam dana od višestukog ubistva i ranjavanja obeležiti na primeren način:

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

- U Žitištu i svim selima ove banatske opštine, 9. jula tačno u podne, oglasiće se sirene kako bi se odala počast ljudima koji su ubijeni u bašti kafića “Makijato”. Od nadležnih smo tražili i dobili odobrenje da na taj način obeležimo nedelju dana od zločina i neizmerne tuge koja nas je sve ophrvala- kaže Vućurević i nastavlja:

- Prvobitno smo planirali da održimo komemorativni skup i ispred “Makijata” upalimo sveće i položimo cveće. Od toga smo odustali, jer je u međuvremenu u četvrtak premio Srđan Stanarević iz Ravnog Topolovca, brat od strica Saše Stanarevića, mladića koji je u masakru teško ranjen . Apelujem na medije da se konačno urazume i porodice nastradalih ostave da ožale najmilije - kategoričan je i do kraja otvoren Vučurević.

Predsednik opštine Žitište pozvao je novinare prestoničkih redakcije da njega kontaktiraju, a porodice poštede od novih pritisaka i uznemiravanja:

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

-To sam im poručio i prvog jutra nakon masakra u bašti “Makijata”. Zaista je van svake pameti da novinari dosađuju porodicama poginulih i ranjenih, iznose nove detalje, poturaju poluinformacije, ali i laži. Da li zbog toga još neko treba da strada?- ozlojeđeno se pita Vučurević.

Na istom stanovištu je i Dušan Šijan, načelnik Srednjebanatskog okruga. Šijan je, inače, komšija unesrećene porodice Popović iz Banatskog Karađorđeva.

Petar Popović, otac Jovane Popović (20), najmlađe žrtve masakra bio je prinuđen da ovlasti Dušana Šijana da demantije medijske spekulacije o navodnoj krvnoj osveti koju on sprema ubici I njegovoj porodici:

-I ja apelujem na svest i savest medija da prestanu da pritiskaju ožalošćene porodice kako bi dostojanstveno, u skladu sa našim običajima, verom i tradicijom, ožalili najmilije. Ljudi, budite i vi ljudi- poručio je Šijan delu “sedme” sile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track