U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE: Umro Goran Hadžić
Foto: Fonet

U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE: Umro Goran Hadžić

Crna Hronika -

NOVI SAD - Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić preminuo je večeras u Kliničkom centru Vojvodine, posle duge i teške bolesti.

Njemu je pozlilo u kući, a onda je odvezen u bolnicu.

Pretpostavlja se da je reč o trombu u plućima.

Hadžić je bio narušenog zdravlja, a u poslednjih mesec dana dva puta je bio u bolnici.

Hadžiću je dijagnoza tumora na mozgu u završnoj fazi postavljena novembra 2014, a proces protiv njega u prekidu je od oktobra te godine, kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru.

Podsetimo, Goran Hadžić, vratio se u Srbiju 16. aprila 2015 godine. Njega su sa Aerodroma „Nikola Tesla“ do Novog Sada, dovezli pripadnici Intervente jedinice. Haški tribunal ove godine suspendovao je na neodređeno vreme suđenje zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Hadžića su, kao poslednjeg optuženog u bekstvu, vlasti Srbije uhapsile u leto 2011. Suđenje je počelo u oktobru 2012. i prekinuto je u oktobru 2014. godine, kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru. Odbrana je tada precizirala da Hadžić boluje od tumora i da je bolest "u završnoj fazi".

On se u optužnici tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovečna dela, deportaciju i prisilno premeštanje u periodu od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

(EPK/S.S.)

Uhapšen Goran Hadžić

(FOTO) STIGAO U NOVI SAD: Ovako sada izgleda Goran Hadžić!

ZBOG NEIZLEČIVE BOLESTI: Bramerc traži da se suđenje Hadžiću proglasi okončanim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track