KUĆA MONSTRUMA KRIJE STRAŠNU TAJNU: Vladica igračkama mamio decu, malu Anđu dovodio i u sobu
Foto: Kurir

U kupatilu je stajao i sapun umrljan krvlju

KUĆA MONSTRUMA KRIJE STRAŠNU TAJNU: Vladica igračkama mamio decu, malu Anđu dovodio i u sobu

Crna Hronika -

Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica kod Zaječara, koji je zverski silovao, pa kamenom ubio troipogodišnju Anđelinu Stefanović, prema rečima njegove bake Ilinke Rajković, nesrećnu devojčicu je i ranije dovodio u svoju sobu.

U sobi su nam pažnju privukle dečja igračka i drvene bojice, kojima je monstrum mamio devojčicu!

IZOPAČENA SVEST MONSTRUMA IZ ZAJEČARA: Anđelina (3) me je volela, a i ja nju?!

"Joj, Vlado, što si nam to učinio?! Što si nas osramotio? Što si ubio dete koje si u kuću dovodio?”, kukala je juče na sav glas Ilinka, koju smo sa njenim nepokretnim suprugom zatekli u skromnoj kući. „Ilinka, nemoj kukati, uradio je zlo”, rekao je Vladičin deda supruzi, a potom zaćutao. Sa njima je Vladica živeo odmalena.

MUK NA GROBLJU U VRATARNICI: Sahranjena mala Anđelina (3)

U Vladičinoj sobi smo zatekli njegove razbacane stvari, dok se prostorijom širio neprijatan miris. U uglu sobe stajale su dečja igračka i bojice! U starom, oštećenom kupatilu takođe je bio nered. U njemu je Vladica oprao krvavu odeću posle zločina, koju je posle odnela policija. U kupatilu je stajao i sapun koji je bio umrljan krvlju! Garderobu i lične Vladičine stvari je oduzela je policija.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Normalno se ponašao i ništa čudno nismo primetili to veče kada je ubio Anđelinu”, priča starica i objašnjava da je tog dana njen unuk Vladica otišao na rođendan kod svoje bratanice, ćerkice njegovog rođenog brata Perice. Odgojili smo ga. Vlada nas je sve izdržavao. Radio je sve, hranio nas. Bavio se poljoprivredom, vozio traktor, ma sve je radio. Bio je dečko za primer. Ne znam šta mu je bilo da učini tako nešto”, hvatala se juče od muke za glavu ubičina baba.Ona kaže da je u kući kod njih bila policija i i ispitivala da li nešto znaju o zločinu, ali da im je ona rekla da nemaju pojma ni o čemu.

Foto: Dragan Ilić
Foto: Dragan Ilić

Perica Rajković, brat ubice, rekao nam je da ne zna kako će ubuduće živeti zbog zločina koji je počinio Vladica. „Stidim se svega što je brat uradio“, utučeno nam je rekao Perica.

Poveo svu decu s rođendana „na kupanje“

Omer Gašić, komšija Stefanovića, sprečio je Vladicu Rajkovića da odvede svu decu sa rođendana i možda napravi još veći zločin. Vladica je uzeo decu od sestara od strica, sinove i malu Anđelinu i sa njima krenuo do Timoka „na kupanje”. Na sreću, naišao je Omer.

- Vladica mi je najpre tražio novac da da muzici. Dao sam mu 200 dinara. Sve vreme je bio sa decom. Kasnije sam ga video kako ide negde sa njima. Ponudio sam mu 300 dinara i rekao: „Vladice, daj da vratimo decu“ i vratili smo ih kući - rekao nam je Omer, navodeći da nikom nije bilo sumnjivo kada je Vladica poveo Anđelinu rekavši da hoće nešto da joj kupi.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Zabranili joj da bude na sahrani

Za razliku od unuka Perice i njegovog oca, Ilinka nije bila na sahrani male Anđe.- Neko do porodice mi je zabranio da uđem u dvorište. Bar da sam joj sveću upalila - tužno nam je rekla Ilinka.Baka Vladice Rajkovića kaže da je Dragana Stanković (47), čije je ubistvo njen unuk priznao, jedno vreme živela sa njim u nekoj dvorišnoj kućici. - Ona je dolazila ovde i bila sa njim. Ništa čudno nisam primetila - kuka Ilinka.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Bio izgreban po licu

Po selu pričaju da su odmah znali da je Vladica ubio devojčicu jer je svima rekao da ide u prodavnicu da joj nešto kupi, a onda se nakon nekog vremena vratio sav izgreban po licu. „Vladica se vratio, ali je bio potišten i povučen, a po obrazima je imao ogrebotine kao da ga je mačka izgrebala“, kažu meštani.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track