REZULTATI NS POLICIJE: Za 6 meseci broj krivičnih dela manji za 16 odsto
Foto: Slađana Stojanović

Nerasvetljeno samo pokušaj ubistva Crnogoraca

REZULTATI NS POLICIJE: Za 6 meseci broj krivičnih dela manji za 16 odsto

Crna Hronika -

NOVI SAD - Ukupan broj krivičnih dela, na podrčju novosadske uprave za prvih šest meseci,manji je za
nešto više od 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

-Rasvetljeno je pet razbojništava u menjačnicama i poštama u Novom Sadu, Beogradu i Bačkom Gradištu, kao i razbojništvo u zlatari i uhapšena šest lia. Od šest najtežnih krivičnih dela, zasad je nerasvetljen samo pokušaj ubistva dvojice crnogorskih državljana Slobodana Kašćelana i Vladimira Vučkovića, na koje je pucano 26. juna - kažu u Policijskoj upravi Novi Sad.

Veliki uspeh u borbi proti droge

Otkrivene su četiri velike laboratorije za uzgoj marihuane i proizvodnju sintetičkih droga Za šest meseci ove bilo je 411 zaplena narkotika što je za 43 više nego 2015. i za čak 169 više nego 2014. godine. Oduzeto je više od 3.000 sadnica konoplje i više od 200.000 komada različitih narkotika.

U borbi protiv međunarodnog krijumčarenja droge, takođe su zabeleženi dobri rezultati o čemu svedoči podataka da je na osnovu podataka novosadskih operativaca, a u sardnji sa kolegama iz Češke i Španijom, uhapšeno je 26 osoba od kojih je 21 državljanin Srbije, a otkriveno je deset laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Ubrzo posle toga, 20. aprila je otkrivena šestočlana kriminalna grupa, među kojima su i dvojica iz novosadskog odreda žandarmerije, osumnjičena za nedozvoljenu trgovinu drogom. U stanu u Novom Sadu, otkrivena je i laboratorija za proizvdnju narkotika.

Pad i maloletničke delikvenije

Od januara do juna, zabeležen je i pad krivičnih dela među maloletnicima. Delinkventi su u oo periodu počinili 302 krivična dela, dok ih je godinu dana ranije bilo 132 više odnosno 434. U prvom polugodištu je evidentirano 149 razbojništava, a lane ih je u istom periodu bilo 213, a u 2015,- 315.

Kada je reč o javnom redu i miru za prvih šest meseci je bilo 2.030 takvih prekršaja, a u istom periodu 2015. bilo ih je 956 više. U saobraćaju je registrovano 42.600 prekršaja, što je za 1.674 više nego od janauara do juna 2015. godine naode u noosadskoj poliij.Rasvetljena pčljačka zlatare!

Upornim radom, novosadska policija je tri meseca posle pljačke zlatare u kojoj su lakše povređeni radnica i vlasnikov sin, i odbnet nakit u vrednosti od 700.000 dinara pronašla i uhapsila Z.M. (20) iz Valjeva, a otkriveno je da se njegov saučesnik i sugrađanin O.S. (31) od početka aprila nalazi u pritvoru u Valjevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track