OVČAR NAPAO ŽENU: Pas velik ko tele izujedao babu i pudlu
Foto: Nebojša Mandić

Opet napad psa

OVČAR NAPAO ŽENU: Pas velik ko tele izujedao babu i pudlu

Crna Hronika -

Ovčar je zgrabio za leđa Maksa, drmusao ga u čeljustima, cvilio je od bola, hteo je da ga pokida, a onda je meni probio šaku

BEOGRAD - Milika Vukosavljević (77) teško je povređena dok je unukinog psa Maksa rase pudlica pokušavala da odbrani od napada kavkaskog ovčara koji je izašao iz komšijskog dvorišta.Napad se dogodio u ponedeljak oko 19 sati u parku u Borči 2, a dok je pokušavala da psa izvuče iz čeljusti ovčara, on je i nju ujeo za desnu ruku. Kavkaski ovčar je bio u dvorištu komšije Zorana Simonovića, a vlasnik je, kako saznajemo, jedan od njegovih sinova.O incidentu je obaveštena policija i „Veterina Beograd“, koje su odmah izašle na lice mesta. Povređenoj ženi pomoć je ukazana na Infektivnoj klinici i trenutno je kod kuće.Milika Vukosavljević za Kurir objašnjava da unukinog psa Maksa uvek vodi u šetnju na povcu.- Bilo je jezivo. Taj pas je mogao da napadne i neko od mnogobrojne dece koja su u tom trenutku bila u parku. Izleteo je iz dvorišta i nasrnuo pravo na Maksa - kaže Vukosavljevićka.

Izujedan po leđima... Pudlica Maks
Izujedan po leđima... Pudlica Maks

Prisećajući se događaja, kaže da je bila okrenuta leđima dvorištu u kom je bio kavkaski ovčar.- U trenutku se stvorio i zgrabio Maksa za leđa, drmusao ga glavom u želji da ga pokida. Maks je jezivo cvilio dok sam vikala i dozivala upomoć. Međutim, svu su se razbežali jer je taj ovčar veliki kao tele. Nisam mogla da dozvolim da mi ubije psa, te sam pokušala da ga izvučem iz čeljusti razjarene životinje, a onda je i mene ujeo za ruku - priča potresena baka dok nam pokazuje zavoje.Ona dodaje da je njenu viku čuo otac vlasnika ovčara, koji je nekako uspeo da odvoji svog psa od Maksa.- Odveo je ovčara, a ja i Maks smo ostali sami. Jedva sam uspela da pozovem unuku Anu - priča Vukosavljevićeva.Njena unuka Ana dodaje da je svoju pudlicu i baku zatekla u očajnom stanju.- Oboje su bili krvavi, a pas nije prestajao da cvili. Mislila sam da će mi umreti na rukama. Inače, baka je srčani bolesnik i mnogo se plašim kako će ovu traumu preživeti - kaže unuka Ana Jovanović.

Vlasniku se slošiloNAJRADIJE BIH GA SAD USPAVAOAleksandar Simonović, jedan od Zoranovih sinova, kaže da je vlasnik psa njegov brat koji živi u inostranstvu i da mu je izuzetno žao što se to dogodilo.- Najradije bih ga sad uspavao ili vratio odgajivačnici iz koje ga je brat uzeo, ali moram da sačekam instrukcije veterinara, ali i policije. Ovo je prvi put da je tako nešto uradio. Ne daj bože, mogao je tako da napadne i neko dete, ne želim više da o tome razmišljam - rekao je Aleksandar, koji je dodao da je išao da proveri kako je komšinica i da ponudi pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track