(VIDEO) INCIDENT NA KOSOVU: Aktivisti Samoopredeljenja bacili farbu na vozilo Skendera Hisenija!
Foto: AP/Arhivska Fotografija

Najavljuju nove akcije

(VIDEO) INCIDENT NA KOSOVU: Aktivisti Samoopredeljenja bacili farbu na vozilo Skendera Hisenija!

Crna Hronika -

Pokret Samoopredeljenje saopštio je da su njegovi aktivisti bacili farbu na vozilo ministra unutrašnjih poslova Kosova Skendera Hisenija.

U saopštenju je navedeno da je povod za to zahtev da mintar obustavi deportaciju aktivista Samoopredeljenja, državljana Albanije.

"Ministar unutrašnjih poslova Kosova naređujući deportaciju aktivista Samoopredeljenja, koji nisu pogazili nikakav zakon Kosova čini teške političke greške. Policija i institucije koje on vodi gaze ljudska prava i slobode, čak i zakone Kosova ganjajući aktiviste Samoopredeljenja poreklom iz Albanije", navodi taj pokret.

Pokret je dodao i da se zabrana ulaska na Kosovo kojom su obuhvaćeni Dejon Mihali, Boiken Abazi, Arber Zaimi i Baškim Rodoni događa u isto vreme kada "kriminalne strukture Srbije se slobodno šetaju po Kosovu, čak i u pratnji policije".

Samoopredeljenje je zatražilo i povlačenje odluke o zabrani ulaska na Kosovo za Dejona Mihalija i Boikena Abazija, kao i zabranu preduzimanja mera protiv aktivista.

"U suprotnom naše akcije neće prestati", navodi Samoopredeljenje.

Aktivisti Samoopredeljenja su ranije jajima gađali zamenika premijera Hajredina Kučija, ministre Memljija Krasničija i Arbana Abrašija i još neke druge predstavnike vlasti na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track