NEDOSTATAK DOKAZA: Apelacioni oslobodio dvojicu za pljačku banke u Dobanovcima i Kruševcu
Foto: Nebojša Mandić

Pravosanženo rešenje

NEDOSTATAK DOKAZA: Apelacioni oslobodio dvojicu za pljačku banke u Dobanovcima i Kruševcu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu je zbog nedostatka dokaza pravosnažno oslobodio Miloša Đordevića i Veljka Petkovića od optužbi da su 26. avgusta 2010. godine opljačkali ekspozituru Agrobanke u Dobanovcima i uzeli preko 960 hiljada dinara, kao i da su 18. decembra iste godine opljačkali poštu u Kruševcu i uzeli 1.6 miliona dinara.

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, Petković je pravosnažno oslobođen i optužbi za još jednu pljačku banke u Beogradu i krađu auta u Kruševcu iste godine.

U obrazložženju presude Apelacionog suda navodi se da je Viši sud pravilno zaključio da nema dokaza da su navedeni okrivljeni izvrššili krivična dela koja su im stavljena na teret, pa ih je pravilno oslobodio od optužžbe.

Optuženom u istom slučaju Milanu Markoviću je preinačena oslobađajuća presuda Višeg suda u Beogradu, pa je osuđen zbog napada na policajca na Novom Beogradu 7. februara 2011. godine na kaznu od sedam godina i 60.000 dinara, u koju mu je uračunata je i ranije izrecena pravnosnažna kazna od šest godina zatvora.

S obzirom da je presuda preinačena na osuđujuću, Marković ima pravo da uloži žalbu u trećem stepenu.

Marković je, kako se navodi u presudi, osuđen jer je želeći da izbegne legitimisanje policiji, vožnjom u rikverc većom brzinom udario policijski auto u kome su se nalazili policajci B.B. i V.V.

Pošto su policajci pokušali da ga zaustave povicima "Stoj policija“, pokazujući mu kroz otvoren prozor policijskog automobila službenu legitimaciju, Marković je, kako se navodi u presudi, velikom brzinom prednjim krajem vozila udario policijskog službenika G.G, koji se nalazio na kolovozu i nabacio ga na haubu svog vozila.

Policajac je udario levim ramenom u vetrobransko staklo i tom prilikom zadobio laku telesnu povredu, nakon čega se okrivljeni zaustavio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track