OVO SU NAJGLUPLJI LOPOVI U SRBIJI: Uzeli iz pošte 500.000, a dok su bežali ispalo im 400.000 dinara
Foto: Profimedia/Ilustracija

Razbojništvo u Kruševcu

OVO SU NAJGLUPLJI LOPOVI U SRBIJI: Uzeli iz pošte 500.000, a dok su bežali ispalo im 400.000 dinara

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija uhapsila je dvojicu Šumadinaca zbog sumnje da su 26. jula opljačkali poštu u širem centru grada.

Ovo razbojništvo ostalo je upamćeno po tome što je napadača nakon pljačke zaskočio građanin, pa je lopovu ispalo oružje, kratež koji se sa sobom imao.

Reč je o pošti u Ulici Vojvode Putnika.

Zbog sumnje za razbojništvo uhapšensi su O. J. (38) i D. G. (31).

- Postoje osnovi sumnje da je O. J. 26. jula u prepodnevnim satima maskiran ušao u prostorije poslovnice “PTT Srbija” u Kragujevcu i, uz pretnju vatrenim oružjem, kratežom, od šalterskog službenika oduzeo oko 500.000 dinara. Sumnja se da ga je do ove poslovnice dovezao poznanik D. G. Bežeći nakon izvršenog krivičnog dela, O. J. je, kako se sumnja, u obližnjoj ulici odbacio kesu sa većom sumom novca, dok je oko 100.000 dinara zadržao za sebe - saopštila je policija.

Kako je navedeno u saopštenju, policija je pronašla odbačenu kesu sa oko 400.000 dinara, kao i oružje korišćeno u razbojništvu i rukavice nedaleko od pošte.

O. J. se tereti i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. O.J. i D.G. je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati.

Oni će danas, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track