MOTOR MU SE PREPOLOVIO: Kraljevčani pokušali da spasu Miloša (24), leteo 20 metara posle sudara
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Stravična nesreća na putu za Vrnjačku Banju

MOTOR MU SE PREPOLOVIO: Kraljevčani pokušali da spasu Miloša (24), leteo 20 metara posle sudara

Crna Hronika -

KRALJEVO - Motociklista Miloš Jovanović (24) poginuo je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Kraljevo-Vrnjačka Banja.

Nesreća se dogodila u blizini autodroma Beranovac, a u sudaru je teško povređen Nikola B., koji je bio sa njim na motoru, dok su dve žene koje su bile u automobilu u koji je udario motor zadobile lake telesne povrede.

Prema priči očevidaca, motocikl se kretao velikom brzinom iz pravca Kraljeva kada se direktno sudario sa "fijatom", taksi vozilom koji se sa putnicima vraćao iz Vrnjačke Banje.

Koliko je to bio stravičan sudar, govori i podatak da je Miloševo telo od siline sudara pronađeno dvadesetak metara dalje u kanalu pored puta, dok se motor prepolovio i zapalio.

- Vraćao sam se iz grada kada sam naišao na udes. Na asfaltu je ležao momak, a tada je stigla i Hitna pomoć. Počeli su da mu ukazuju pomoć. Video sam da se motor prepolovio, čak i zapalio pa su ga gasili aparatima. Jedan deo motocikla je bio na putu, a drugi u kanalu. Kada sam prišao kanalu da vidim drugi deo, primetio sam još jedno telo kako leži. Pošto sam radio u Hitnoj službi, prišao sam momku skinuo mu kacigu. Bio je u teškom stanju, jedva je disao, sa otvorenim prelomima i unutrašnjim krvarenjem. Okrenuo sam ga na stranu dok nije došlo medicinsko osoblje - ispričao je Boban Slavković iz Ratine.

Nažalost, Miloš je nedugo posle toga preminuo. Njegov prijatelj Nikola je zadobio prelome i životno je ugrožen. Miloš Jovanović je sa porodicom živeo u naselju Kovanluk. Njegovi poznanici kažu da je bio veliki ljubitelj motora, posebno svog "suzuki GSX-R".

Rezultati uviđaja još nisu poznati, a prema nezvaničnim informacijama, postoje dva scenarija. Jedan kaže da je Miloš vozio veoma brzo i da nije mogao da izbegne vozilo koje mu je dolazilo u susret, dok je prema drugom taksista izleteo motociklisti.

Kritična deonica

Magistralni put Kraljevo-Vrnjačka Banja, koji vodi pored autodroma Beranovac, vrlo često je bio mesto udesa i pogibija. Neosvetljenost tog dela puta predstavlja najveći problem, a na pravcu dugom nekoliko kilometara dozvoljena je brzina od 80 kilometara na čas. Međutim, vozači vrlo često voze mnogo brže. Pešaci su takođe ugroženi jer put prolazi kroz naselje, a na njemu ne postoji pešačka staza.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track