ČITAJTE U KURIRU (VIDEO) PINK PANTERI UHAPŠENI U BARSELONI: Špancima sve dojavio MUP Srbije
Foto: Španska Policija

Dolijali

ČITAJTE U KURIRU (VIDEO) PINK PANTERI UHAPŠENI U BARSELONI: Špancima sve dojavio MUP Srbije

Crna Hronika -

Španski specijalci u saradnji sa MUP-om Srbije uhapsili petoricu pljačkaša koji su juče pokušali da odnesu vredan plen iz zlatare u centru Katalonije.

BARSELONA - Španska specijalna policija juče je uhapsila petoricu članova međunarodne kriminalne grupe Pink Panter i to na osnovu dojave kolega iz Srbije! Pripadnici čuvene bande pljačkaša uhapšeni su na delu, tokom akcije krađe dragulja, koju su pokušali da izvedu u centru Barselone!

- Policijska akcija izvedena je u koordinaciji španske, srpske i nemačke policije. Srpska policija Upravi policije u Španiji dostavila je upozorenje da su članovi najveće kriminalne grupe koja pljačka zlatare na njenoj teritoriji, i to u Kataloniji. U dopisu je navedeno i da je reč o kriminalcima koji su "posebno nasilni i ne oklevaju da koriste oružje" - preneli su juče španski mediji, ali nisu saopštili imena petorice uhapšenih.

Međutim, kako Kurir saznaje radi se o Branku Ćupurdiji, Milanu Denčiću, Nikoli Milovanoviću, Stefanu Živiću i Marijanu Nikoliću.

Kako su naveli, pljačka se dogodila u najstrožem centru Barselone, u trgovačkom i turističkom središtu, oko 11 sati. Naoružani razbojnici upali su u zlataru hotela Klaris i uz pretnju pištoljem pokušali da otmu veliku količinu vrednog nakita. Navodno, ispred su ih čekala trojica saradnika, sa pripremljenim motorima za beg.

- Sve je izgledalo normalno. Neko je zazvonio na vrata prodavnice. Kada su se otvorila, jedan muškarac sa perikom je ušao, a drugi koji je imao kacigu na glavi je zadržao vrata otvorena. Pet minuta kasnije, napustili su radnju sa plenom, ali su ih agenti sačekali ispred - ispričao je očevidac.Trojica Pantera odmah su uhapšena, ali su se dvojica dala u beg.- Tokom potere centralnim gradskim ulicama policija je isplalila hice u vazduh i dvojica begunaca savladana su u jednoj poprečnoj ulici, na samo pedesetak metara od zlatare - preneli su filmsku akciju hapšenja mediji.

J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track