MESEC DANA OD UBISTVA MALE ANĐE (3), BAKA NEUTEŠNA: Sve mislimo, pojaviće se, zasmejati nas...
Foto: Kurir Dragan Ilić

Tuga i neverica u Vratarnici kod Zaječara ne prolaze

MESEC DANA OD UBISTVA MALE ANĐE (3), BAKA NEUTEŠNA: Sve mislimo, pojaviće se, zasmejati nas...

Crna Hronika -

VRATARNICA - Troipogodišnja Anđelina Stefanović nije dočekala svoj četvrti rođendan jer je pre tačno mesec dana silovana i ubijena. Za to je osumnjičen Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica nadomak Zaječara.

Zločin je priznao bez trunke kajanja, rekavši da je bio svestan šta radi. Tokom istrage se ispostavilo da na duši ima još jednu žrtvu - svoju bivšu ljubav Draganu Stanković (48), kojoj je dugovao 3.000 evra i koja je to platila glavom.

Anđelina je tog 9. jula bila na prvom dečjem rođendanu kod komšije, koji je ubičin rođeni brat. Vladica je pomagao svojim najrođenijima da gostima ništa ne fali i da na što bolji način razveseli mališane. Bar tako su u tom trenutku svi mislili. Anđelinu je ceo dan nosio na ramenima i pevao joj pesmice. U jednom trenutku ju je uhvatio za ruku i poveo u prodavnicu. To nikome od prisutnih nije smetalo, jer je često bio u društvu dece. Međutim, on ju je nedaleko od kuće silovao, a zatim i ubio udarcem kamenom u glavu. Nakon što se presvukao i oprao krv sa sebe, vratio se na slavlje kao da se ništa nije dogodilo.

Mama i baka male Anđe (Foto: Dragan Ilić)
Mama i baka male Anđe (Foto: Dragan Ilić)

Selo Vratarnica, 30 dana nakon zločina, i dalje je zaprepašćeno monstruoznim ubistvom.

- Dabogda goreo u paklu i doživeo sve ono što je moja unuka doživela! U šoku smo. I dalje ne možemo da shvatimo da nema više naše Anđe. Sve mislimo, pojaviće se, zasmejati nas - kaže Dušanka Stefanović, baka ubijene devojčice.

Zbog tragedije koja se dogodila, Dušanka je prekinula svaki kontakt sa Nebojšom Rajkovićem, monstrumovim ocem.

- Ljuta sam na Nebojšu. On mi je lično rekao da će da se odrekne sina, a sada je išao u zatvor da mu nosi četkicu za zube i veš. Monstrum da pere zube, a moje dete da truli u grobu! - očajna je baka Dušanka.

Foto: Dragan Ilić
Foto: Dragan Ilić

Majka ubijene Anđeline već mesec dana slabo jede i priča. Iako ima još dvoje dece, svoje najmlađe dete ne može da prežali. Donekle sebe krivi za tragediju jer joj je dozvolila da ide na rođendan.

- Teško joj je. Ide na groblje, ali tuga ne prolazi. Otac moje unuke, Milomir, dolazi sa dvoje dece iz prvog braka i obilazi grob, ali nam naša Anđa sve više nedostaje - kaže baka svirepo ubijene devojčice.

Dušanka ističe da nisu dobili nikakvu pomoć od opštine, iako im je neophodna. - Niko nas se nije setio, osim jedne Lenke, Slovenke iz Celja, koja nam je poslala 50 evra i paket sa slatkišima, iako teško živimo. Mojoj Danijeli nisu platili 50.000 dinara, a treba da dobija pomoć - dodaje neutešna Dušanka.

Nebojša Rajković (Foto: Youtube printscreen)
Nebojša Rajković (Foto: Youtube printscreen)

Ubica uskoro na posmatranju

Vladica Rajković uskoro treba da bude prebačen u zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde će jedno vreme biti na posmatranju. - Pošto je počinio tako svirep zločin, neophodno je da se utvrdi kakvog je duševnog zdravlja. Njega će pratiti tim stručnjaka, koji treba da zakljući da li je uhapšeni uračunjliv i da li može da prati suđenje - kaže izvor blizak istrazi. Iako je u policiji priznao zločin, Rajković se kod tužioca branio ćutanjem.Otac o poseti sinu: To je moja stvar!

S druge strane, Nebojša Rajković, otac monstruma iz Vratarnice nadomak Zaječara, tvrdi da nije video sina, ali ne poriče da će otići kod njega.

- Šta i koga brine kada ću otići da vidim Vladicu! To je moja stvar - povišenim tonom kaže najstariji Rajković.(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track