Najnovije vesti

NASTAVAK SUĐENJA ČUMETU: Neuropsihijatri govore o Ivani Buhi
Foto: Nemanja Pančić

Zakazano za 26. avgust

NASTAVAK SUĐENJA ČUMETU: Neuropsihijatri govore o Ivani Buhi

Crna Hronika

BEOGRAD - Treći osnovni sud u Beogradu za 26. avgust je zakazao nastavak suđenja Ljubiši Buhi Čumetu na kojem bi trebalo da budu saslušani veštaci neuropsihijatri koji su izvršili veštačenje njegove supruge Ivane Tulović Buhe koja ga je i prijavila policiji za više dela.

Naime sud je usvojio predlog Buhine odbrane da se obavi to veštačenje, na kojem je Buha insistirao.

 

Sud je inače odbio Buhine predloge za saslušanje 20-ak svedoka, pribavljanje telefonskih listinga i drugih, jer smatra da su usmereni na odugovlačenje postupka.

 

Tužilaštvo nema novih dokaznih predloga, pa se očekuje uskoro okončanje ovog procesa, koji je većim delom bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa privatnosti i bezbednosti.

 

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Djinđića optužen je za niz krivičnih dela.

 

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

On se tereti da je supruzi koja ga je prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa „prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

 

Optužen je i da joj je pretio iz zatvora, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.

 

Buha u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca.

 

Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.

 

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...