STRAVIČNI DETALJI UBISTVA U VETERNIKU: Zaklao bebu, pa joj strgao zlatnu narukvicu sa ruke

Hteo da je proda za alkohol?

STRAVIČNI DETALJI UBISTVA U VETERNIKU: Zaklao bebu, pa joj strgao zlatnu narukvicu sa ruke

Crna Hronika -

Arpad Sabo (29) iz Lipara kod Kule, koji je ubio suprugu Slavicu Sabo (24) i njihovu četvoromesečnu bebu Nikolinu, nakon što je nožem izbo ćerkicu strgao joj je zlatnu narukvicu sa ruke.

Otac monstrum je nakit spakovao u torbu najverovatnije u nameri da ga proda i poneo ga sa sobom kada je krenuo da beži!

- Kada je uhapšen kod Bačke Palanke, gde je na obali Dunava nameravao da ukrade neki čamac kako bi se prebacio do Hrvatske, a potom do Mađarske, kod sebe je imao manju putnu torbu. U njoj su bile njegove lične stvari, a u unutrašnjem džepu torbe pronađena je dečja narukvica, koju je istrgao sa ćerkine ruke posle monstruoznog čina. Po veličini je odmah bilo jasno da je narukvica dečja, ali je on tek kasnije priznao da je zlato skinuo sa detetove ruke neposredno pre bekstva od kuće - navodi izvor blizak istrazi , kao i to da je verovatno imao nameru da je proda kako bi obezbedio sebi hranu i alkohol!

Duško Đurđić, otac ubijene Slavice, juče je potvrdio da je mala Nikolina imala zlatnu narukvicu.

Foto: Kurir/privatna arhiva
Foto: Kurir/privatna arhiva

- Slavica je ranije imala zlatan nakit, ali ga posle porođaja uopšte nije nosila. Nikolina je od Arpadove majke dobila zlatnu narukvicu. Kada sam išao da identifikujem ćerku i unuku, nisu mi pokazali narukvicu. Što se istrage tiče, ne znam detalje, niti tražim od policije da mi ih saopšti. Dobiću kompletan nalaz obukcije za koji dan i tada ću videti šta je monstrum u stvari uradio - rekao je Duško Đurđić.

Porodična tragedija dogodila se 14. avgusta u iznajmljenom stanu u naselju Veternik. Arpad je najpre u kupatilu nožem izbo nesrećnu Slavicu, a potom je na isti način ubio i svoje novorođenče koje je spavalo u kolevci.

Obducenti su izbrojali više od 28 uboda po detetovom i majčinom telu. Utvrdili su da je smrt kod bebe nastupila momentalno, jer joj je bukvalno prerezao vrat, a Slavicu je prethodno krvnički pretukao.

Majka i beba su najviše uboda imale u predelu grudi i stomaka.

U pritvoru miran kao bubica

Arpad Sabo je u pritvoru u Okružnom zatvoru u Novom Sadu. - U sobi je sa još dva cimera. Ponaša se normalno. Miran je i zasad nije bilo nikakvih ekcesa - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

(Alo)

(Foto: Kurir/privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track