DETALJI DRAME U BLOKU 45: Napadač se krio na krovu i na 12. spratu!
Foto: Dragan Kadić

Policija posle 18 sati uhapsila odbeglog vozača

DETALJI DRAME U BLOKU 45: Napadač se krio na krovu i na 12. spratu!

Crna Hronika -

Aleksandar S. zvani Pile (44) iz Beograda uhapšen juče oko 14 sati, posle drame na Novom Beogradu, prilikom pokušaja bekstva iz opkoljene zgrade

1 / 6 Foto: Dragan Kadić

BEOGRAD - Aleksandar S. zvani Pile (44) iz Beograda uhapšen je juče oko 14 sati, posle osamnaestočasovne drame, u soliteru u Ulici Jurija Gagarina 241 u novobeogradskom Bloku 45. Aleksandar je pokušao da pobegne skokom sa prozora stana na prvom spratu, ali pao je pravo na inspektore! Kako saznajemo, begunac je najverovatnije imao saučesnika u zgradi, u kojoj je stanovao do pre nekoliko godina, a u toku noći krio se čak i na krovu.Drama je počela u četvrtak uveče, kad je, kako se sumnja, Aleksandar S. iz BMW nasumice pucao na druge učesnike u saobraćaju na Novom Beogradu. Posle filmske potere od buvljaka, Ulicom Jurija Gagarina do kraja Bloka 45, begunac je izleteo iz vozila i, kako se pretpostavlja, naoružan pištoljem utrčao u ulaz jednog solitera.

- Policija je blokirala ulaz i celu noć i juče do 14 časova češljala zgradu i išla od stana do stana. Takođe je proveravala stanare koje ulaze i izlaze iz nje. Do obrta je došlo 20 minuta nakon što je većina policijskih snaga otišla iz zgrade - navodi izvor iz istrage.

Aleksandar je uhapšen u spektakularnoj akciji specijalne jedinice Policijske brigade. Kako saznajemo, skočio je kroz prozor stana u kome je živeo do pre šest godina.Zasad je nepoznato gde se sve odbegli krio tokom 18 sati, koliko je trajala opsada zgrade.- Pretpostavlja se da se krio u stanu kod prijatelja na poslednjem, 12. spratu solitera. Prema rečima očevidaca, Aleksandar se neko vreme nalazio i na krovu zgrade - navodi naš sagovornik iz istrage i nastavlja:Došao iz Brazila- Interesantno je da je begunac u jednom trenutku pomislio da se policija povukla, i započeo šetnju po zgradi u nameri da konačno izađe. U jednom trenutku naišao je čak i na jednu novinarku. Ona ga je pitala, ne znajući da je begunac, gde je proveo noć i da li je video čoveka za kojim policija traga. On je tada počeo da beži niz stepenice i otišao na prvi sprat. Potom je skočio kroz prozor - dodaje naš izvor.

Inače, Aleksandar je odranije poznat policiji.- On se pre nedelju dana vratio iz Brazila. Inače je osuđivan i proveo je pet i po godina u zatvoru zbog pljačke - kaže naš sagovornik i dodaje da je uhapšeni ostavio tri pištolja u zgradi i da se presvukao kod pomagača.- Očekujemo da će više o pucnjavi reći pred tužilaštvom - naveo je Kurirov izvor blizak istrazi.Komšije iz zgrade u kojoj se odvijala višečasovna drama celog dana su sedeli ispred objekta i posmatrali policijsku akciju.- Sedeli smo na klupi prethodne večeri kad smo ga videli kako uleće u zgradu. Pre toga smo videli čoveka kako pokušava da uđe kroz prozor, ali to mu nije pošlo za rukom. Komšija je otključavao vrata kad je on proleteo i potrčao uz stepenice - prisećaju se dramatičnog događaja stanari. Kako kažu, odmah se ispred zgrade stvorila policija.

Pomagao beguncu- Nekoliko sati nismo mogli da dođemo do svojih stanova. Grupe od po 10 policajaca ulazile su u naše domove, razgovarali s nama i pretresali nas. U neke stanove koji su bili zaključani čak su i provaljivali - tvrde naši sagovornici.Kako saznajemo, policija je sinoć odvela na saslušanje predsednika kućnog saveta zgrade u koju je utrčao Aleksandar S., kao i još jednu osobu za koju se sumnja da je pomagala beguncu.

J. C. Stuparušić - J. Ivić

Narko-mafija harala u ovoj zgradiŠTEK-STANOVI NA DVA SPRATAPrema rečima stanara ove zgrade, pre 10 godina tu je obitavala prava narko-mafija.- Dileri su zauzeli 11. i 14. sprat, tu su imali štekove. Kad su pohapšeni, situacija u kraju se malo smirila - tvrde komšije iz Jurija Gagarina.

HronologijaIZ ČASA U ČAS19.00 časova - Muškarac u tamnoplavom BMW pucao kod buvljaka na Novom Beogradu, pa pobegao u zgradu u Ulici Jurija Gagarina19.30 - Policijska brigada blokirala i opkolila zgradu21.00-7.00 - Inspektori češljali stanove8.00 - Policajci od građana preuzeli snimke s bezbednosnih kamera11.30 - Forenzičari ušli u zgradu u Ulici Jurija Gagarina13.25 - Policijska brigada s dugim cevima povukla se iz ulice13.45 - Inspektori i interventne jedinice utrčali u zgradu14.02 - Begunac uhapšen posle skoka kroz prozor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track