Najnovije vesti

UHAPŠEN LAŽNI SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Šapčanin (23) varao ljude na Fejsbuku predstavljajući se kao glumac
Foto: Facebook Printscreen

Koristio više lažnih profila na društvenoj mreži

UHAPŠEN LAŽNI SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Šapčanin (23) varao ljude na Fejsbuku predstavljajući se kao glumac

Crna Hronika

ŠABAC - Filip J. (23) iz Šapca uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevare lažno se predstavljajući kao glumac Sergej Trifunović?!

Osumnjičenog za prevare pronašli su i uhapsili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

On se tereti da se, u periodu od februara ove godine do trenutka hapšenja, lažno predstavljao kao glumac Sergej Trifunović koristeći više lažnih profila na društvenoj mreži Fejsbuk. Time je dovodio u zabludu oštećene građane da uplaćuju novčana sredstva na račun fondacije za pomoć koju poseduje Sergej Trifunović, a zapravo se radilo o računima koje je osumnjičeni otvorio kako bi preuzimao protivpravno stečeni novac.

Do sada je identifikovana jedna oštećena osoba koja je uplatila ukupno 345.000 dinara, a u toku su provere u vezi drugih potencijalno oštećenih osoba koje su novac uplatile osumnjičenom Filipu J. Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, saopštio je MUP.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...