Najnovije vesti

DECA VRIŠTALA: Bivši radnik iz osvete zapalio Mekdonalds
Foto: Dragan Kadić

Molotovljevim koktelima na restoran kod Fontane

DECA VRIŠTALA: Bivši radnik iz osvete zapalio Mekdonalds

Crna Hronika

Marko Romić (37) četiri godine radio u restoranu brze hrane u Novom Beogradu. Dobio je otkaz 2010. godine, a nedavno je izgubio spor protiv firme

BEOGRAD - Marko Romić (37) uhapšen je juče zbog bacanja sedam Molotovljevih koktela na „Mekdonalds“ kod Fontane na Novom Beogradu.

Romić, koji je izgubio sudski spor sa svojom bivšom firmom, iz osvete se odlučio na ovakav čin. Srećom, povređenih nema.

- Izašla sam da izbacim đubre kad sam ugledala čoveka srednjih godina kako iznosi iz automobila nekoliko pivskih flaša. Sledeće što sam zapazila je da je krenuo da trči ka lokalu i bacao je flaše jednu po jednu na zgradu i baštu lokala. Posle ništa nisam uspela da vidim jer je bilo mnogo dima i prašine, a i uplašila sam se, pa sam utrčala u zgradu - kaže jedna od komšinica očevidaca.

Školarci ... Đaci došli da užinaju kad je bačeno sedam Molotovljevih koktela
Školarci ... Đaci došli da užinaju kad je bačeno sedam Molotovljevih koktela

Kako Kurir saznaje, Romić je radio u ovoj kompaniji od 2006. do 2010, kada je dobio otkaz. Nakon gubitka posla rešio je da ih tuži, a nedavno je sud odlučio u korist američkog giganta. Pretpostavlja se da je Marko, iznerviran odlukom organa pravde, rešio da stvar preuzme u svoje ruke i da bilo kako napakosti.- Romić je dugo radio ovde i sudio se s kompanijom. Ne znam zbog čega je dobio otkaz, ali na sve načine je pokušavao da se vrati, pa ih je čak i tužio - rekao je jedan od zaposlenih koji je želeo da ostane anoniman.Bašta prepuna dečiceU „Mekdonaldsu“ je u trenutku napada bio veliki broj dece, pa je prava sreća da neko nije povređen. Kada su čula buku, deca su se mnogo uplašila i počela panično da beže.- Strašno, toliko smo se uplašili. Ovde ima mnogo mališana i stalno trčkaraju oko zgrade „Meka“. U blizini je i jedan parkić u kom se svakog dana skupljaju klinci. Dve osnovne škole su u blizini i jedna srednja. U trenutku napada sam bila sa ćerkicom u „Meku“. Ne mogu ni da vam opišem koliko se prepala i sad ne može da dođe sebi - kaže žena koja se zatekla na mestu nesreće.

Ulepšavanje... Radnik čisti garež sa zgrade
Ulepšavanje... Radnik čisti garež sa zgrade

Celo naselje u dimuReporter Kurira je obišao nekoliko lokala u blizini restorana brze hrane, ali niko nije čuo nikakvu buku ni eksploziju, ali su videli dim koji se širi.- Stvarno ništa nismo čuli, samo smo videli prašinu i dim i tada smo izašli napolje. Ubrzo su stigli i policajci i uhapsili su tog čoveka. Izgledao je kao neki ludak - kaže radnik jedne pekare u blizini mesta nesreće.Interventna jedinica je veoma brzo uhapsila Romića, a kako Kurir ekskluzivno saznaje, njemu je određen pritvor i biće saslušan danas u Trećem osnovnom sudu. Pretpostavlja se da će se raditi i veštačenje. Povređenih, srećom, nema, a restoran je ubrzo nastavio normalno da radi. S gostima lokala nije bilo dozvoljeno da se priča da ih novinari ne bi „uznemiravali“. Policija je u roku od sat vremena završila uviđaj, a materijalna šteta nije velika, što se moglo videti po tome što nije bilo polomljenih stakala u restoranu.

Oglasio se PR timUSAMLJEN SLUČAJTačno je da je došlo do incidenta, ali srećom, nema povređenih. Ovo nije teroristički akt, već delo usamljenog pojedinca. Policija je brzo reagovala i stigla na mesto incidenta, te je počinilac uhapšen. Situacija u restoranu je pod kontrolom i bezbedna.

Poznat policijiPOKUŠAO DA DOĐE DO UPRAVEKako Kurir saznaje, Romić je odranije poznat policiji jer je na sve moguće načine pokušavao da dođe do glavnih rukovodilaca ovog lanca restorana. Slao je mejlove rukovodiocima kompanije, a nedavno je policija morala da reaguje jer je krajem avgusta pokušao lično da dođe do direktora ovog restorana.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...