EKSKLUZIVNO DRAMA KOD HRAMA: Sprečeno bekstvo atentatora na Beka
Foto: Dragana Udovičić

Policija osujetila pakleni plan napadača na biznismena

EKSKLUZIVNO DRAMA KOD HRAMA: Sprečeno bekstvo atentatora na Beka

Crna Hronika -

Aleksandar Zdravković (38), koji se branio ćutanjem, juče pod neverovatnim merama obezbeđenja doveden na saslušanje na lični zahtev, a policija imala saznanja da namerava da pobegne

BEOGRAD - Nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ Aleksandar Zdravković (38) planirao je bekstvo i zbog toga je juče uz neverovatne mere obezbeđenja i asistenciju Žandarmerije, koja je blokirala centar grada, doveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu, koje se sada nalazi u Katanićevoj ulici na Vračaru. Zdravković je, kako Kurir saznaje, u tužilaštvo doveden na lični zahtev, pošto je želeo da iznese odbranu i progovori o pokušaju ubistva Milana Beka, zbog čega je uhapšen 18. jula.Ne zna Beka- Jedva sam čekao da dođem i kažem šta imam. Nisam kriv, ništa od onog što mi se stavlja na teret nije tačno, nemam nikakve veze s pokušajem ubistva. Oštećenog Milana Beka ne poznajem i, koliko znam, ne poznaje ga niko iz mog užeg i šireg okruženja - bilo je navodno sve što je Zdravković rekao pred zamenikom tužioca.Kako navodi naš izvor, pošto je rekao tek nekoliko rečenica, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ odbio je da odgovori na pitanja tužioca i samo je kratko saopštio da je rekao sve što je imao, posle čega je vraćen u pritvor.

- S obzirom na to da više nije želeo da govori, a da tvrdi da nije učestvovao u pokušaju ubistva Milana Beka, tužilaštvo je ostalo uskraćeno za njegovo objašnjenje kako je onda njegov DNK pronađen na mestu na kom je pokušan atentat na biznismena 14. novembra 2014 - otkriva izvor iz istrage.Strah za životOn podseća da je interesantno što je Zdravković posle hapšenja odbio da iznese odbranu, ali je najavio da će vrlo brzo progovoriti.- Tada je rekao da nije u stanju da kaže sve što ima jer je nekoliko dana pred hapšenje ranjen i da je uplašen za sopstvenu bezbednost. Kad je zatražio saslušanje u tužilaštvu, bilo je logično da kaže više od dve rečenice u kojima tvrdi da nema nikakve veze sa atentatom - navodi izvor Kurira.Aleksandar Zdravković u tužilaštvo je doveden u pratnji pripadnika Žandarmerije naoružanih dugim cevima. Oni su potpuno blokirali prostor oko Hrama Svetog Save, pa koloni vozila u kojoj je bio niko nije mogao da priđe.

Opsadno... Žandarmerija prati maricu u kojoj je bio Aleksandar Zdravković
Opsadno... Žandarmerija prati maricu u kojoj je bio Aleksandar Zdravković

Na visini zadatka

- Operativne informacije ukazivale su da bi bivši „zemunac“, inače blizak prijatelj Slađana Konstantinovića, mogao da pokuša da pobegne. Policija ih je shvatila veoma ozbiljno, jer su ukazivale da će Zdravković pokušati da nađe razlog da napusti ćeliju kako bi sebi dao priliku za beg. Na neki način, ono što se juče dogodilo u tužilaštvu, potvrdilo je sumnje - otkriva sagovornik upućen u jučerašnji transport pritvorenika.On navodi da su do sada neviđene mere obezbeđenja jednog pritvorenika zatekle građane koji su se našli u blizini.- Do Katanićeve ulice iz Centralnog zatvora su krenule dve marice, kako neko ko bi eventualno pokušao da izvrši prepad ne bi znao u kojoj je „zemunac“. Obe je pratila Žandarmerija u crnim džipovima, a ispred njih je išla i prethodnica, koja je obustavljala saobraćaj na trasi - otkriva naš sagovornik.

„Zemunac“ se plaši?RANJEN U RUKUAleksandar Zdravković, podsetimo, na slobodi je proveo samo sedam dana, pošto je pre hapšenja zbog pokušaja ubistva Beka u pritvoru bio zbog otmice. Na dan kad je pušten nepoznati napadač pucao je u njega i ranio ga u ruku, a istražitelji smatraju da je možda naručilac ubistva biznismena odlučio da skloni nezgodne svedoke. Navodno, Zdravković se plaši da bi mogao da bude ubijen.

Pritvoren u ŠvajcarskojMAJA ADROVAC OSLOBOĐENA, MUŽ SVEDOK?Maja Adrovac, kojoj se sudilo jer je pomogla pucaču tako što mu je obezbedila municiju, oslobođena je optužbi, ali tužilaštvo se žalilo na ovu odluku i čeka se ishod pred Apelacionim sudom. Njen muž Ivan Adrovac, za koga policija sumnja da ima određena saznanja o atentatu, trenutno je u pritvoru u Švajcarskoj i navodno je već nekoliko puta razgovarao sa srpskom policijom. Inače, Adrovac i Zdravković prijatelji su i poznaju se dugi niz godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja