Najnovije vesti

NASTAVLJA SE BORBA PROTIV KRIJUMČARA: Za 5 dana preko 1000 migranata pokušalo da pređe granicu
Foto: Zoana Jevtić

NASTAVLJA SE BORBA PROTIV KRIJUMČARA: Za 5 dana preko 1000 migranata pokušalo da pređe granicu

Crna Hronika

U poslednjih pet dana porastao je pritisak za ulazak u Srbiju iz pravca Bugarske i Makedonije kada je 1044 migranata pokušalo ilegalno da pređe državnu granicu, a otkriveno je osam krijumčara koji su prevozili ilegalne migrante.

Zajedničke snage sinoć su, u okolini Zaječara, uhvatile muškarca iz Beograda M.D. (1983) koji je kombi vozilom, austrijskih registarskih oznaka, prevozio 20 ilegalnih migranata, uglavnom iz Avganistana, među kojima je bilo sedmoro dece.Pripadnici Policijske uprave Zaječar, pre dva dana su, u saradnji sa pripadnicima Zajedničkih snaga, otkrili trojicu državljana Republike Srbije iz Beograda I.A. (1986), A.O. (1993) i Z.H. (1989), u blizini sela Lukovo koji su prevozili 16 migranata, državljana Avganistana, među kojima je bilo šestoro dece.Pre pet dana, Zajedničke snage vojske i policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, otkrili su, u okolini Niša, četvoricu srpskih državljana F.M. (1988) iz Gnjilana, A.S. (1997), E.A. (1976) i maloletnog S.R. (1999) iz Preševa, koji su pokušali da ilegalno prokrijumčare 63 osobe u četiri putnička automobila.

Foto: AP
Foto: AP

Trojici krijumčara uhvaćenih u okolini Niša nadležni sudija odredio je pritvor u trajanju od 30 dana, dok je jedna maloletna osoba, puštena na slobodu. Od ukupno četiri krijumčara iz Beograda koji su uhvaćeni u okolini Zaječara, trojica su puštena da se brane sa slobode u redovnom postupku, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje od 48 sati.Borba protiv krijumčarenja ilegalnih migranata ostaje prioritet u radu Zajedničkih snaga vojske i policije u narednom periodu.Od 22. jula do danas, Zajedničke snage vojske i policije otkrile su 6.470 migranata koji su pokušali da ilegalno pređu državnu granicu. Od ove namere odustalo je 5.634 migranata, dok je 836 smešteno u prihvatne centre. U navedenom periodu Zajedničke snage uhvatile su 45 krijumčara koji su procesuirani od strane nadležnih organa.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...