TRAGEDIJA NA SREBRNOM JEZERU: Direktoru i treneru 30 dana pritvora posle utapanja Stefana i Nikole
Foto: Nebojša Mandić

Zbog uticaja na svedoke

TRAGEDIJA NA SREBRNOM JEZERU: Direktoru i treneru 30 dana pritvora posle utapanja Stefana i Nikole

Crna Hronika -

VELIKO GRADIŠTE - Sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikom Gradištu odredio je pritvor direktoru Osnovne škole "Karađorđe" iz Rače Kragujevačke i treneru, koji je pomoćni radnik u toj školi, Zoranu Jovanoviću i Marku Glišiću u trajanju do 30 dana zbog uticaja na svedoke, rečeno je u Tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Ranije danas Jovanović i Glišić su saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu i predložen je pritvor u trajanju do 30 dana zbog uticaja na svedoke.

Taj predlog je poslat sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikom Gradištu koji je doneo rešenje po kome je Jovanoviću i Glišiću određen pritvor u trajanju od 30 dana zbog uticaja na svedoke. I Draganu i Milinki Stanković iz Niša, osumnjičenim da su iznajmili pedolinu bez sigurnosnih pojaseva dvojici braće, koji su se u nedelju utopili u Srebrnom jezeru, određen je pritvor do 30 dana, rečeno je ranije danas u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu.

Foto: Bogdan Vranješević
Foto: Bogdan Vranješević

Predsednik tog suda Nenad Tadić rekao je da je pritvor osumnjičenima juče odredio sudija za prethodni postupak, zbog mogućnosti da ometaju postupak uticanjem na svedoke.Svi osumnjičeni se terete za krivično delo "teška dela protiv opšte sigurnosti".Braća Nikola (13) i Stefan Petrović (14), obojica neplivači, utopili su se u nedelju 11. septembra u Srebrnom jezeru.Njihova tela pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije našli su i izvukli iz jezera u ponedeljak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track