Najnovije vesti

NEUROPSIHIJATRI UTVRDILI: Ivana Buha nema poremećaje
Foto: Zorana Jevtić

NEUROPSIHIJATRI UTVRDILI: Ivana Buha nema poremećaje

Crna Hronika

BEOGRAD - Neuropsihijatrijsko veštačenje Ivane Buhe, pokazalo je da ona nema poremećaje, niti bilo kakva oboljenja koje je odbrana njenog supruga Ljubiša Buha Čumeta tvrdila da ima.

To veštačenje dostavljeno je Trećem osnovnom tužilaštvu i sudu, a obavljeno je na zahtev Buhine odbrane koja je tvrdila da Ivana ima poremećaj reprodukcije događaja i da pije antidepresive.

Inače, Buhi se sudi za više krivičnih dela, od kojih ga je za neka prijavila upravo supruga sa kojom mu je u toku brakorazvodna parnica. Suđenje se nastavlja danas u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u beogradu ispitivanjem veštaka iz Nacionalnog kriminalističko-tehnickog centra MUP-a Srbije povodom falsifikovanja švajcerskih papira za "ferari", što se Buhi pored ostalog stavlja na teret.

Tužilaštvo nema novih dokaznih predloga, pa se očekuje uskoro okončanje ovog procesa, koji je većim delom bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa privatnosti i bezbednosti.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića se tereti da je supruzi koja ga je prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Optužen je i da joj je pretio iz zatvora, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke. Buha u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca.

Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora. Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...