UBISTVO CARINIKA KOD ZVEČANA: Euleks nudi 82.000 evra za bilo kakvu informaciju
Foto: Printscreen Youtube

Napad pre tri godine

UBISTVO CARINIKA KOD ZVEČANA: Euleks nudi 82.000 evra za bilo kakvu informaciju

Crna Hronika -

KOSOVSKA MITROVICA - Misija Euleks na Kosovu danas je ponudila nagradu od 82.000 evra za informacije koje bi dovele do otkrivanja onih koji su pre tri godine u blizini Zvečana ubili carinika te misije Adrijusa Šenavičijusa.

U znak sećanja na Šenavičijusa, na konferenciji za novinare u severnoj Kosovskoj Mitrovici je prikazan jednominutni film koji je deo Euleksove kampanje u vezi otkrivanja ubica a zatim je na mestu zločina položeno cveće.

Zamenik šefa misije Euleks Bernd Tran je rekao da medjunarodni tim istražitelja već tri godine pokušava da otkrije identitet ubice ali da slučaj ne moše sam da reši.

Tran je dodao da je u rešavanju tog slučaja Euleksu "posebno potrebna saradnja ljudi koji žive u ovoj zajednici", odnosno na severu Kosova.

On je pozvao sve koji se "sete bilo čega, od tog dana u vezi sa incidentom, ko je umešan ili ukoliko nešto znaju u vezi sa okolnostima ubistva" da obavesti Euleks.

Tran je naglasio i da "zajednica (na severu Kosova) ima presudnu ulogu u vezi s tim".

"Ono što može delovati kao beznačajna informacija, za nas bi moglo da bude presudno za istražitelje a povećana nagrada u iznosu od 82.000 evra nudi se za svaku informaciju koja može da dovede do izvršioca ili izvršilaca Adrijusovog ubistva", rekao je Tran.

Prema njegovim rečima, svaka informacija će biti tretirana kao poverljiva a Euleks se može kontaktirati na broj + 381 38 784 181 ili putem internet stranicu Euleksa .

Tužilac Euleksa u ovom slučaju Damare Tiro je rekla da uprkos naporima nisu uspeli da pronadju počinioce a apelovala je na sve koji imaju informacije da se jave Euleksu.

Ona je naglasila i da će sve informacije Euleks tretirati kao apsolutno poverljive."Apelujem na vas, članove zajednice da istupite, da pomognete i date informacije da pronadjemo izvršioce ubistva Ševeničijusa", rekla je Tiro.Šenavičijus (35) iz Litvanije je ubijen 19. septembra 2013. kada je iz zasede na dva Euleksova vozila ispaljen rafal iz automatskog oružja u mestu Balaban u Opštini Zvečan.Šenavičijus je za sobom ostavio suprugu i dva sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track