UŽAS U HAUSTORU ZGRADE U VALJEVU: Devojčica (16) vrištanjem se spasla od napasnika (67)
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Poznat policiji po bogatom dosijeu

UŽAS U HAUSTORU ZGRADE U VALJEVU: Devojčica (16) vrištanjem se spasla od napasnika (67)

Crna Hronika -

Šesnaestogodišnja učenica koju je u centru Valjeva pokušao da napastvuje višestruki silovatelj Lazar S. (67) spasla se vrištanjem iz haustora u koji je namamio. Inače, napasnik je pre samo sedam meseci otpušten sa desetogodišnje robije zbog silovanja.

Meta novog napada napasnika kome u dosijeu ne mogu da se izbroje krivična dela, od sitnih krađa, preko nasilničkog ponašanja do silovanja, ovoga puta je bila maloletnica iz Mionice, koja uči školu u Valjevu i čiji identitet istražni organi iz razumljivih razloga ne žele da otkriju.

Nju je Lazar S. koji je rodom iz mioničkog sela Brežđe, presreo u nedelju u večernjim časovima u najužem centru grada, u Karađorđevoj ulici.

- Prišao joj je, pitao da li je ćerka određenog čoveka, a kada je ona odgovorila potvrdno, lažno joj se predstavio kao poznanik njenog oca iz sela Mušić kod Mionice i da, navodno, treba da joj da nešto za oca – priča izvor iz istrage.

HOROR U VALJEVU: Starac presreo devojčicu (16) i napastvovao je u haustoru

Devojčica mu je, kako dodaje, poverovala i pošla za njim u neosvetljeni haustor između Hale sportova i zgrade službe stomatologije Doma zdravlja.

- Lazar S. joj je onda prišao i pokušao da joj novčanicu od 100 dinara gurne među grudi i da je zgrabi. Devojčica je vrisnula i odgurnula ga, na šta se silovatelj, uplašen da će pošto je reč o centru grada, neko čuti vrisak i pojaviti se, dao u beg. Učenica je slučaj odmah prijavila policiji koja je po njenom opisu i znajući dosije osumničenog, vrlo brzo pronašla napasnika i stavila mu lisice na ruke. Devojčica je, srećom ostala nepovređena, ali je prestravljena zbog pokušaja napastvovanja – kaže izvor.

Posle hapšenja, Lazaru S. je određen pritvor i pokrenut zahtev za sprovođenje istrage zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje.

POZAMAŠAN DOSIJE

Lazar S. naime, ima pun "dosije" silovanja i pokušaja silovanja, a zbog raznih krivičnih dela iza rešetaka je proveo više od polovine svog života. Na slobodi se nekadašnji kondukter bivšeg preduzeća "Strela" nalazi od februara ove godine, pošto je izdržao desetogodišnju zatvorsku kaznu na koju ga je, upravo zbog prethodnog silovanja, osudio tadašnji Okružni sud u Valjevu.

- Ništa čudno za njega, već je poznato da čim bi došao sa robije ne bi bio miran ni nekoliko meseci, a da nije pokušao da napadne neku devojku ili ženu. Dešavalo se, malte ne, da na putu od zatvora do kuće spopadne neku, bude uhapšen i samo produži u pritvor. Tako da ga u selu i okolini pamte samo stariji, znajući kakav je, ali je opasno što ova ženska deca ne znaju o kome je reč a on će, po svemu sudeći, opet izaći iz zatvora i nastaviti po starom – pričaju meštani Brežđa koji poznaju silovatelja.

(Blic/P. Vujanac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track