(VIDEO) KURIR SAZNAJE PRIZNALI KRIVICU: Navijači osuđeni za napad na Vazurino obezbeđenje!

Nagodili se

(VIDEO) KURIR SAZNAJE PRIZNALI KRIVICU: Navijači osuđeni za napad na Vazurino obezbeđenje!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Navijači Partizana, Veljko Belivuk (31) i Darko Ristić (28) kojima se sudilo za incident u kom je napadnuto obezbeđenje direktora FK Partizan Miloša Vazure sklopili su sprorazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu kog su priznali krivicu i pristali da budu osuđeni na godinu, odnosno godinu i 10 meseci zatvora, saznaje Kurir.

- Suđenje koje je danas trebalo da bude održano danas odloženo je jer su optuženi u međuvremenu inicirali pregovore sa tužilaštvom, na osnovu kojih su i potpisali sporazume. Oni su predlagali manje kazne, ali su ipak na kraju pristali na one koje je tužilaštvo tražilo. Uskoro bi trebalo da bude zakazano novo suđenje na kom sud treba da na osnovu "nagodbe" donese presudu - objašnjava sagovornik Kurira.

(VIDEO) OVAKO JE PRETUČENO VAZURINO OBEZBEĐENJE: Ovo je snimak napada ispred stadiona Partizana

(VIDEO) DRAMATIČNI TRENUCI U HUMSKOJ: Pogledajte napad na Miloša Vazuru iz novog ugla

On navodi da bi Belivuk na osnovu sporazuma trebalo da bude osuđen za nasilničko ponašanje, dok se Ristić osim za ovo krivično delo tereti i za nanošenje teških telesnih povreda članu Vazurinog obezbeđenja. Incident se dogodio 28. aprila na parkingu ispred upravne zgrade kluba i zabeležile su ga sigurnosne kamere.

Miloš Vazura (Foto: Saša Pavlić/Nebojša Mandić)
Miloš Vazura (Foto: Saša Pavlić/Nebojša Mandić)

Tokom suđenja su saslušani i oštećeni, koji se nisu pridružili krivičnom gonjenju niti su istakli imovinski zahtev.

- Miloš Vazura nije imao status oštećenog, niti su bili optuženi za ugoržavanje njegove sigurnosti jer je sam izjavio da njemu nisu pretili već da je samo razgovorao sa njima, kao i da ne zna zbog čega su napali njegovo obezbeđenje.

(Jelena Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track