VIŠI SUD: Suđenje Janjuševiću i Miljkoviću odloženo za 1. novembar
Foto: Zorana Jevtić

KARGO CENTAR TVRDI DA NIJE OŠTEĆEN

VIŠI SUD: Suđenje Janjuševiću i Miljkoviću odloženo za 1. novembar

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je za 1. novembar odloženo suđenje Zoranu Janjuševiću i Pavlu Miljkoviću, optuženima da su oštetili firmu "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd", koja je obavestila sud dopisom da nije oštećena radnjama okrivljenih.

Suđenje je odloženo zbog izostanka advokata odbrane, koji nije dobio poziv za suđenje, a na suđenju se nije pojavio ni punomoćik oštećenog - Kargo logističkog centra.

Naime ta komapnija je uputila dopis Višem sudu kojim ga obaveštava da nije oštećena radnjama okrivljenih.Mada to ne utiče na postupanje tužilaštva, odbrana očekuje da tužilaštvo odustane od daljeg krivičnog gonjenja.Krajnji vlasnik "Kargo logističkog centra brodogradilišta Beograd" je biznismen Filip Cepter, koji je svedočio u istrazi.

Na suđenju Cepter nije ispitan jer je, i pored njegovog dolaska, suđenje odlagano zbog drugih razloga.Na početku suđenja Janjušević i Miljković su negirali navode optužnice koja ih tereti da su svojim radnjama preduzeću napravili štetu od 800.000 evra.

Više javno tužilaštvo je optužilo Janjuševića, koji je u toj firmi bio specijalni savetnik, za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Miljkovića, koji je bio direktor za zloupotrebu službenog položaja.Janjušević je javnosti poznat i kao nekadašnji savetnik premijera Zorana Đinđića, a bio je svedok i na suđenju za njegovo ubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track