Krivične prijave protiv 14 maloletnika zbog napada

Krivične prijave protiv 14 maloletnika zbog napada

Crna Hronika -
Grupa maloletnih osoba nakon upućenih pogrdnih reči i psovki, iniciranih nacionalnom pripadnošću, fizički je nasrnula na drugu grupu mladića u kojoj su lakše povređene dve osobe

SUBOTICA - Subotička policija će podneti krivične prijave protiv 14 maloletnika osumnjičenih za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, u napadu u centru tog grada u kom su povređene dve osobe, saopšteno je danas iz policijske uprave.

"Utvrđeno je da je u noći između subote i nedelje, 19. i 20. maja, grupa maloletnih osoba nakon upućenih pogrdnih reči i psovki, iniciranih nacionalnom pripadnošću, fizički nasrnula na drugu grupu mladića u kojoj su lakše povređene dve osobe", kaže se u saopštenju.

Ističe se da su identifikovani svi učesnici tog događaja koji se desio prošlog vikenda u parku na Trgu Žrtava fašizma u Subotici.

"Pripadnici Policijske uprave u Subotici saslušali su učesnike događaja u prisustvu roditelja, advokata i stručnih osoba Centra za socijalni rad, te zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track