EKSKLUZIVNO: Elena Karić pomogla atentatoru na Beka!
Foto: Marina Lopičić

Baštovan s Dedinja otkrio šokantne detalje

EKSKLUZIVNO: Elena Karić pomogla atentatoru na Beka!

Crna Hronika -

Dizajnerka nameštaja tražila od biznismena da isključi sijalicu na banderi jer joj je smetalo svetlo u spavaćoj sobi. Atentator je to iskoristio da u mraku ispali hice u Beka

BEOGRAD - Milan Marković, očevidac pokušaja ubistva Milana Beka 2014. na Senjaku, otkrio je juče na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu da osvetljenje na banderi ispred kuće biznismena nije radilo jer je njegovoj komšinici, dizajnerki nameštaja Eleni Karić, smetalo svetlo.

Marković, koji je u vreme atentata radio kao baštovan dizajnerke i njenog supruga Jugoslava Karića, do detalja je opisao kako je komšinica uspela da ubedi Milana Beka da pristane da se isključi svetlo ispred kuće, zahvaljujući čemu su se napadači lako sakrili tik uz sam ulaz u dvorište.Spavaća soba- U ulici postoji osvetljenje, samo jedna bandera nije radila, i to ona ispred kuće Milana Beka. Ona je i ranije bila u kvaru, ali je Milan Beko tražio i finansirao da bude popravljena. Međutim, kad je proradila, jaka svetlost je dopirala do spavaće sobe Elene Karić i ona se požalila komšiji da joj smeta. Koliko ja znam, Milan Beko je zbog nje i toga što joj svetlost smeta pristao da je ponovo isključi. Zbog toga te večeri bandera ispred kuće nije radila, pa je svetlost bila slaba na tom mestu - ispričao je, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju Marković.Tužilaštvo, podsetimo, za pokušaj ubistva Beka vodi istragu protiv bivšeg pripadnika „zemunskog klana“ Aleksandra Zdravkovića, koji je, kako se sumnja, iskočio iz mraka i pucao u njega u trenutku kad je izlazio iz „mercedesa“ ispred kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku.Marković je juče, kako nezvanično saznajemo, rekao i da je toga dana video muškarca koji je pucao u Milana Beka, ali da to nije osumnjičeni Zdravković.- Šišao sam ogradu kad je naišao čovek u plavoj jakni, krupne građe i s kapuljačom na glavi. Nedugo zatim naišao je još jedan muškarac. Učinilo mi se na trenutak da je Jugoslav, ali sam onda shvatio da nije on jer je ovaj bio znatno viši od njega. Bio je izrazito visok, tankih nogu i imao je jaknu s kapuljačom - ispričao je Marković i dodao da je video kako kući prilazi „mercedes“ i da je znao da je u njemu Milan Beko, jer je to bilo vreme kad se obično vraća kući.- Tada sam začuo dva pucnja, odmah sam pomislio da pucaju na njega. Začuo se potom još jedan, pa još jedan. Video sam kako taj muškarac koji je prošao pored mene spušta ruku u kojoj je bio pištolj. U tom trenutku dunuo je vetar i skinuo mu kapuljaču. Video sam mu levu stranu lica, imao je dug vrat i kratko ošišanu kosu - posvedočio je očevidac, koji od prvog dana tvrdi da je video napadača.Jako obezbeđenjeMeđutim, na pitanje da li bi sada mogao da prepozna, on je odgovorio da „misli da ne bi“.- Ovog čoveka nikada u životu nisam video - rekao je baštovan gledajući u osumnjičenog za pokušaj ubistva Milana Beka.

PrebukiranBEKO NA SLUŽBENOM PUTUBiznismen Milan Beko, kako Kurir saznaje, juče nije saslušan jer se još nije vratio sa službenog puta. Kada bude stigao u Srbiju, kako naš izvor navodi, trebalo bi da dođe u tužilaštvo i da svoj iskaz. Tada će se dogoditi i prvi susret osumnjičenog Zdravkovića i Beka. Oštećeni bi tada trebalo da se izjasni i da li „zemunca“ prepoznaje kao napadača koji je pokušao da ga ubije.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

AFERA KORIDOR: Vučić izribao Zoranu zbog tunela!

POLITIČARI U PANICI: Najbliži saradnik naručio ubistvo Zorana Đinđića?!

BAKIROV SARADNIK PROVOCIRA DODIKA: Mile, dođi u Sarajevo, ja ću ti čuvati strah!

UZNEMIRUJUĆE: Monstrum iz Kaluđerice tukao, palio i žigosao ženu!

KREĆE U KAMPANJU: Emir Kusturica kandidat za predsednika Srbije

SLUČAJ KOJI JE UZBURKAO SRBIJU: Dečaka će usvojiti Šveđani, hraniteljka obmanula javnost

EKSKLUZIVNO: Katarina Radivojević u vezi s Putinovim neprijateljem!PREBOLELA CECINOG SINA: Veljkova bivša u vezi s fudbaleromERGIN ATAMAN ZA KURIR: Strašno mi je žao Marka Ivkovića

PAPARACO: Đoković kao Roki Balboa

Poklon dodatak

DANAS UZ KURIR: Najbolji jesenji receptiIskoristite sezonske namirnice i pripremite neodoljive specijalitete uz recepte iz GurmanaU poklon-dodatku koji danas dobijate uz Kurir pronaći ćete recepte za specijalitete s vrganjima, šampinjonima, lisičarkama, ali i drugim namirnicama.

Eksperimentišite sa novim zanimljivim salatama, palačinkama, čorbama i pastama. Istražite dvadeset proverenih i sjajnih recepata koje je za vas pripremio Gurman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track