SMANJILI MU KAZNU: Ubici poštara samo 9 godina ROBIJE!
Foto: Zorana Jevtić

Odluka

SMANJILI MU KAZNU: Ubici poštara samo 9 godina ROBIJE!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud smanjio je kaznu Vladimiru Anđelkoviću (35) sa 13 na devet godina zatvora za ubistvo komšije Ivana Grčića u Zaklopači, zbog toga što je Anđelković priznao zločin koji je počinio u afektu.

Presudom Apelacionog suda odbijen je zahtev tužilaštva da se Anđelkoviću poveća kazna od prethodno izrečenih 13 godina zatvora. U presudi je navedeno da prvostepeni sud nije dovoljno uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti u slučaju okrivljenog.- Prvostepeni sud je propustio da ceni činjenicu da je okrivljeni bio u stanju povišene emocionalne napetosti sa psihološkim sadržajem afekta straha srednjeg intenziteta i da su njegove sposobnosti bile smanjene, kao i njegovo iskreno držanje pred sudom i prihvatanje krivičnog dela - navodi se u presudi.

USMRTIO KOMŠIJU: Ništa strašno, ubio sam kera!Podsetimo, Anđelković je 16. septembra 2014. sa tri hica iz puške ubio poštara Grčića u dvorištu svoje kuće u Zaklopači. Navodno, Grčić je od svog druga tražio da mu vrati pozajmljeni novac za kupovinu građevinskih mašina s kamatama i pretio mu. Drugovi su se najpre posvađali, pa se i potukli, a sve se završilo ubistvom. Anđelković je telo pokojnika umotao u ćebe i bacio ga u šiblje. Nakon dva dana, sa ocem je otišao u policijsku stanicu i priznao zločin.

J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track