MISTERIOZNO BRUTALNO UBISTVO U SUBOTICI: Ubica Milice (16) i dalje šeta na slobodi
Foto: Kurir Štampano

Jeziv zločin nerešen

MISTERIOZNO BRUTALNO UBISTVO U SUBOTICI: Ubica Milice (16) i dalje šeta na slobodi

Crna Hronika -

SUBOTICA - Šest godina je prošlo od svirepog ubistva Milice Barašin iz Subotice. Njena majka, Svetlana Simendić kaže da polako gubi nadu da će ubica ikada biti pronađen. Istraga je još u toku. Milica Barašin, čiji je život tako svirepo prekinut, maštala je da bude manekenka ili modna kreatorka.

"Neki se reše, a neki su misteriozniji kao ovaj Miličin slučaj. Kao što je sam ministar rekao, ispadne da je izvršioc ovog krivičnog dela pametniji od svih nas. Što se ispostavilo i da je tako. Ne znam šta reći. Počela sam da gubim nadu", kaže majka Svetlana.

Nedostatak motiva za ovo svirepo ubistvo jedan je od glavnih razloga zbog kojeg policija tapka u mestu. Iako je više puta naglašeno da je ovo jedan od prioritetnih slučajeva, ne samo u Subotici nego i u zemlji, ubica još uvek nije pronađen.

Na mestu gde je pronađeno beživotno telo devojke porodica, prijatelji i drugari ostavljaju cveće i pale sveće. Na svoju ubijenu sugrađanku ne zaboravlja ni osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

"Uvek se setim pokojne Milice... Nekako jako sam teško to preživeo i doživeo, ali kada dođu drugi životni problemi jednostavno to zaboraviš. Ja ne želim više da se ijedan dečji život zaboravi", kaže Igor Jurić.

Podsetimo, 7. oktobra 2010. godine pronađeno je telo maloletne devojke, Milice Barašin (16) pored pruga na Zorci, na putu između ulica 27. marta i Grabovačke. Ubica još uvek slobodno šeta, a nada da će jedan od najsvirepijih zločina u Subotici biti rešen polako nestaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja