Najnovije vesti

VELIKA AKCIJA KURIRA. Marija dobila novi nos, uskoro ide kući!
Foto: Zorana Jevtić

Pomoć ženi žrtvi porodičnog nasilja

VELIKA AKCIJA KURIRA. Marija dobila novi nos, uskoro ide kući!

Crna Hronika

Marija Ferizović, koju je nevenčani suprug Ahmet Marinković zverski pretukao u Kaluđerici, uspešno operisana u Kliničkom centru Srbije

BEOGRAD - Oporavljam se polako, samo mi deca mnogo nedostaju. Proći će i ovo, a ne znam gde ću posle bolnice. Želja mi je da kad izađem odavde imam svoj kutak, u kom ću zajedno s decom da pronađem svoj mir.

Ovim rečima započela je razgovor za Kurir Marija Ferizović (21), koju je nevenčani suprug Ahmet Marinković (40) u iznajmljenom stanu u Kaluđerici zverski tukao dva dana.

Još se plašim supruga

Mariju smo juče posetili u bolnici u Kliničkom centru Srbije, gde su joj pre tri dana operisani nos i donja vilica.
- Da me niste nagovorili na ovu operaciju, verujem da nikad ne bih došla. Strašno mi je bilo da se odvojim od dece. Za njih sam bila u stanju sve da istrpim. Pošto je operacija prošla, ne mogu a da ne zahvalim Kuriru, sada znam da sam ipak napravila pravi izbor. Moj nos će biti kao nov, odnosno isti kakav je i nekad bio - rekla je Marija.

U posetu joj redovno dolaze deca, majka, ujak, ujna, i svi joj daju podršku.
- Govore mi da budem jaka i da izdržim i da će sve ovo biti iza mene. Da je preda mnom novi život, u kome više neće biti nasilja i batina - priča s tugom u glasu zverski pretučena žena.

Ona dodaje da joj zbog jakih bolova lekari daju lekove i da joj se od njih stalno spava.
- To ne bi ni bilo toliko loše da skoro stalno ne sanjam Ahmeta. Doskoro mi je u snu pretio rečima: „Eto, vidiš da sam te našao, rekao sam ti da ću te naći“, a sada od mene traži da povučem prijavu protiv njega. Kaže mi: „Ako povučeš prijavu, biću na slobodi. Povuci je da izađem iz zatvora.“ A sama pomisao da bi on mogao da bude na slobodi, ledi mi krv u žilama. Još uvek ga se bojim - kaže Marija.

Marija uskoro na poslu

Nakon što je Marija javno upozorila sve žene da ne trpe nikakvo nasilje, Kurir je pokrenuo akciju u želji da se pomogne ovoj mladoj ženi i samohranoj majci troje dece. Našoj akciji pridružilo se Ministarstvo za rad. Zahvaljujući tome, Marija će početi da radi u AMSS.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...