(FOTO) STRAVIČNA NESREĆA U KIKINDI: Zakucao se kolima i demolirao im kuću, mislili su da je bomba!
Foto: Saša Urošev

(FOTO) STRAVIČNA NESREĆA U KIKINDI: Zakucao se kolima i demolirao im kuću, mislili su da je bomba!

Crna Hronika -

Bojan A. (27) iz Kikinde, zadobio teške telesne povrede kad se automobilom marke "opel astra" zakucao u kuću. Od siline udara, ukućani pomislili da je bačena bomba

Mladić se velikom brzinom zakucao u kuću sugrađanke Tereze Agošton (73) i demolirao sobu, u kojoj su ona i njena ćerka boravile neposredno pre nesreće.

Foto: Saša Urošev

On je zadobio teške telesne povrede i hitno je prebačen u novosadski Urgentni centar gde je zbrinut. Pravo je čudo da niko nije poginuo, jer je vozač, bez zaustavljanja, velikom brzinom, izleteo iz sporedne Masarikove ulice, izbegao da pokupi biciklistu i produžio pravo u kuću, koja se nalazi u ulici Žarka Zrenjanina 15.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Automobil je udario u deo kuće ispod prozora, odbio se i zustavio u kanalu:

- Sedela sam pored peći u sobi. Odjednom je nešto tresnulo. Pomislila sam da je neko bacio bombu na moju kuću. Otvorila sam vrata susedne sobe i sledila se. Polupane cigle, delovi nameštaja, srča i prašina na sve strane.

Izvaljen radijator zatekla sam na zemlji, nekoliko metara od zida gde je stajao. I dalje sam bila ubeđena da je lom i krš nastao nakon detonacije bombe. Otišla sam do ćerkine kuće, koja se nalazi u dvorištu do moje prepričavajući joj šta sam videla - nevoljno se za Kurir Tereza Agošton priseća mučnih detalja prethodne večeri.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

- Sreća pa u tom trenutku niko od nas nije bio u sobi. Kad je cela porodica na okupu, boravimo u njoj. Dobro je i da nije bilo pešaka ispred moje kuće. Ovo je prometna ulica, nedaleko odavde se nalazi osnovna škola. Da je bio radni dan, možda se ovako ne bi sve završilo - smatra Tereza.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Njena ćerka Eržebet Savanović (49) je nakon strahovitog praska pomislila da je u pitanju bomba i istrčala na ulicu:

- Ispred kuće je već bilo nekoliko komšija i prolaznika. Ugledala sam demoliran auto u kanalu. Tada sam shvatila da se nije radilo o bombi, nego o "opelu" koji je probio zid - priča Eržebet i nastavlja:

- Vozač je bio u nesvesti. Videla sam da diše, a ležao je na suvozačevom mestu. Nije imao vezan sigurnosni pojas. Vrata su bila otvorena. Neko od suseda je već pozvao Hitnu pomoć i policiju. Vatrogasci su brižljivo vozača izvukli iz smrskanog autobila. Još uvek smo u šoku - priznaje ona.

Foto: Saša Urošev

Povrede glave i skočnog zgloba

Vitomira A. iz Kikinde, oca teško povređenog vozača, zatekli smo na mestu nesreće:

- Najbitnije je da niko nije nastradao. Lekari novosadskog Urgentnog centra operisali su mu glavu. Rečeno mi je da je hirurška intervencija trajala skoro cele noći, i da je sin van životne opasnosti. Prilično mu je oštećen i desni skočni zglob. Hvala njima, ali i vatrogascima koji su Bojana izvukli iz olupine. Sin je bio sam u automobilu. Položio je vozački ispit pre sedam, osam godina - priča zabrinuti čovek.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track