SLUČAJ O KOJEM JE BRUJALA SRBIJA: Otac osumnjičen za obljubu ćerke (3) oslobođen optužbe
Foto: Printscreen FB

SLUČAJ O KOJEM JE BRUJALA SRBIJA: Otac osumnjičen za obljubu ćerke (3) oslobođen optužbe

Crna Hronika -

Nepravosnažnom oslobađajućom presudom, Viši sud u Prokuplju je oslobodio Igora Nestorovića (37) iz žitorađskog sela Lukomir protiv koga je novembra 2014. godine tužilaštvo podiglo optužnicu pod sumnjom da je seksualno zlostavljao svoju tada trogodišnju ćerku.

Marija Stanojević, portparol prokupačkog Višeg suda, potvrđuje da je doneta oslobađajuća presuda.

- Viši sud je doneo oslobađajuću presudu, a Nestorović se teretio za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Ovo je nepravosnažna presuda i Više javno tužilaštvo ima pravo žalbe - rekla je Stanojević.

Prema saznanjima iz izvora bliskih sudskom veću koje je sudilo ovaj, po mnogima jedan od težih slučajeva za prokupački sud, doneta je odluka na osnovu nedostatka dokaza koji bi nedvosmisleno potvrdili da je Nestorović kriv.

- Sagledavajući sve dokaze i materijal koje je prezentovalo tužilaštvo tokom trajanja procesa, sudsko veće je donelo oslobađajuću odluku jer smatra da nema dovoljno dokaza da je otac izvršio krivično delo koje mu se stavljalo na teret - kaže izvor, podsećajući da je traženo na desetine nalaza od ginekološkog do psihijatriskog veštačenja tada osumnjičenog Igora.

U Tužilaštvu nismo uspeli da saznamo hoće li se žaliti na presudu i koji su njihovi dalji koraci, jer su bili nedostupni za komentar.

Inače, početkom novembra 2014. godine slučaj je prijavila majka Danijela tada već bivša supruga Nestorovića koja ga je nekoliko meseci pre toga ostavila i preselila se u Niš.

Ona je slučaj prijavila policiji nakon što je nesrećno dete predhodnih dana boravilo kod oca. Kako je tada rečeno, žena je prijavila da joj je navodno devojčica rekla da je otac dirao po genutalijama. Nestorović je odmah uhapšen i određen mu je pritvor, a ujedno je doneta naredba i o sprovođenju istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima, od momenta njegovog hapšenja tvrdio je da nije kriv i da je za sve kriva njegova bivša supruga koja mu je i "namestila" čitav slučaj. Ipak, istraga je bila usmerena samo prema ocu.

Igora su svi u selu znali kao mirnog i povučenog čoveka, privrženog porodici i iz familije koja je vezana za uniformu i državnu službu jer je on bio starešina, zastavnik prve klase u kuršumlijskoj kasarni a rođeni brat policajac. Za žitelje Lukomira, jedini krivac je tada bila Igorova bivša supruga, koja ga je ostavila i, kako su tvrdili, preselila se u Niš sa ljubavnikom.

Govorili su da mu je ona sve namestila kako bi dobila starateljstvo nad svojom ćerkicom, s obzirom da dva starija takođe maloletna sina ne žele da komuniciraju sa majkom.

- To nije tačno, od toga nema ništa. Čista glupost, to su poslednje stvari, slobodno napišite. Kako je nije sramota. Ja bih joj sudila i pitala je zašto je to učinila, samo kad bih mogla - prokomentarisala je tada vidno uzbuđena meštanka.

Inače, osumnjičeni i njegova supruga Danijela su bili u braku oko 14 godina. Pored devojčice imaju još dvoje dece, desetogodišnjeg i trinaestogodišnjeg sina, kojima je nakon izbijanja afere dodeljen staratelj, Igorov rođeni brat.Danijelin rođeni brat, Ivan M. iz sela Studenac kod Žitorađe, negirao je tada da ona živi s dečkom i navodio da je ona napustila Igora, jer ju je više puta maltretirao i tukao.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track