LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK VARAO LJUDE: Uzeo pare za svadbu Gašića
Foto: MUP

Prevara

LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK VARAO LJUDE: Uzeo pare za svadbu Gašića

Crna Hronika -

Zvonko Cvetković od jedne žene iz Ćuprije dobio 350.000 dinara za navodni poklon sinu bivšeg ministra Bratislava Gašića, drugoj žrtvi iz Niša uzeo 30.000 evra

NIŠ - Zvonko Cvetković (62) iz Kragujevca, koji je uhapšen zbog sumnje da je od dve žene na prevaru uzeo 33.000 evra, lažni je savetnik premijera Aleksandra Vučića.

On je, predstavljajući se kao Miroslav Milenković, jednoj Nišlijki uzeo 30.000 evra da bi sprečio njeno hapšenje, a od ljubavnice iz Ćuprije dobio 350.000 dinara za poklon za svadbu sinu bivšeg ministra Bratislava Gašića!Kako saznajemo, oštećena Nišlijka upala je u zamku jer mu je poverovala da će biti uhapšena, pa su ugovorili sastanak.

Prevarant se pozivao na bivšeg ministra... Bratislav Gašić
Prevarant se pozivao na bivšeg ministra... Bratislav Gašić

Kao na filmu- Cvetković se pojavio u „sitroenu C5“ sa zaatmnjenim staklima i rotacijom. Tokom razgovara sve njene sumnje u Cvetkovićev identitet otklonjene su kad joj je izneo podatke o poslovanju njene firme, ali i neke intimne stvari iz njenog života. Dok su razgovarali, u nameri da žrtvu ubedi da mu plati, on je navodno telefonirao visokom funkcioneru Tužilaštva za organizovani kriminal i nakon „okončanja“ razgovora od nje zatražio 30.000 evra da bi navodna krivična prijava protiv nje bila odbačena. Ona je pristala i ubrzo mu predala 15.000 evra, a potom još 15.000. Međutim, on se nije zadovoljio ovim iznosom, već je zatražio još 15.000 evra. Njoj je taj zahtev bio sumnjiv pa se obratila Gradskoj upravi Niša, gde je saznala da je prevarena - kažu naši izvori.Digla kredit za svataZvonko je prevario i ženu iz Ćuprije koja mu je bila ljubavnica.- Kad joj je rečeno s kim je imala posla, nije mogla da poveruje. Ona je čak uzela kredit od 350.000 dinara, jer su pare njemu bile navodno potrebne da ide na svadbu kod sina Bratislava Gašića. Zauzvrat joj je obećao da će joj obezbediti zaposlenje u Narodnoj banci Srbije. Ustanovljeno je i da ona nije znala da je u flaši od viskija koju joj je predala oštećena žena iz Niša novac, već je mislila da je u pitanju piće, pa ona nije procesuirana - saznajemo od naših sagovornika.

Serijski prevarantPREDSTAVLJAO SE KAO LEKARCvetković je posle hapšenje negirao da je ikoga prevario. Međutim, on ima debeo dosije. U Kragujevcu se predstavljao kao lekar, hapšen je jer je, tvrdeći da je visoki rukovodilac BIA, od Kragujevčana uzimao novac da bi ih navodno zaposlio u tamošnjem Kliničkom centru i policiji. Njegovo ime pominjalo se i u vezi s navodnim mahinacijama sa umanjivanjem kazne osuđenicima na izdržavanju zatvorskih kazni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track