Euleks uhapsio najbogatijeg  kosovskog Albanca

Euleks uhapsio najbogatijeg kosovskog Albanca

Crna Hronika -
U akciji Euleksa po nalogu međunarodnog tužioca uhapšen Mentor Bećiri za koga ova organizacija tvrdi da je naftni bos iz južnog dela Kosovske Mitrovice

BEOGRAD – Najbogatiji Albanci sa Kosova i Metohije braća Mentor i Albert Bećiri uz braću Aljbana i Jahu Osmanija kao i Hasana Haljiljija, uhapšeni su u utorak u Euleksovoj akciji izvedena po nalogu međunarodnog tužioca Džonatana Ratela.

Braću Bećiri posebno Mentora “ Njujork tajms” je povezivao i dovodio u vezu sa uhapšenim biznismenom sa severa Kosmeta Zvonkom Veselinovićem u švercu nafte i naftnih derivata iz Centralne Srbije.

Kako je objavio portal Vesti onlajn Euleks tvrdi da je Mentor Bećiri zapravo “ naftni bos” iz južnog dela Kosovske Mitrovice koji su godišnje nanosili štetu kosovskom budžetu za 30 do 40 miliona evra, koji su u dilu sa kriminalnim klanovima sa severa Kosova", bez poreza i carine, švercaju naftu.

Vesti pišu da se ova grupa u proteklih 12 godina bavila nesmetano švercom nafte iz Centralne Srbije na Kosmet uz znanje UNMIK i kosovskih institucija. Euleks navodi da je ova grupa bila pod stalnim praćenjem i njihovim nadzorom od 2008. godine od dolaska ove misijie u južnu srpsku pokrajinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track