PRETUKAO MARIJU FERIZOVIĆ: Monstrum iz Kaluđerice još 30 dana iza rešetaka
Foto: Nebojša Mandić

Napadač ostaje u pritvoru

PRETUKAO MARIJU FERIZOVIĆ: Monstrum iz Kaluđerice još 30 dana iza rešetaka

Crna Hronika -

Ne smem ni da pomislim šta bi bio u stanju da mi sada uradi, posle svega što sam preživela, kaže zlostavljana devojka za Kurir

BEOGRAD - Ahmetu Marinkoviću (40), koji se zverski, u iznajmljenom stanu u Kaluđerici, dva dana iživljavao nad nevenčanom suprugom Marijom Ferizović (21) iz Beograda, produžen je pritvor za još 30 dana, saznaje Kurir.Naime, Marinkoviću je nedavno istekao jednomesečni pritvor, a na zahtev tužilaštva, produžen je na još toliko. Po zakonu, Marinkoviću do podizanja optužnice pritvor može da bude produžen i do šest meseci.- Ukoliko se ne podigne optužnica, Marinković u pritvoru može da bude do šest meseci, ali verujemo da će do tog roka optužnica biti podignuta - objasnio je izvor Kurira upućen u slučaj.Informacija da je Marinkoviću produžen pritvor umirila je pre svega Mariju Ferizović, koja je bila njegova žrtva i koja je ekskluzivno za Kurir navela sve detalje dvodnevnog mučenja od pre nešto više od mesec dana.

- Smogla sam snage da izađem u javnost i opišem pakao kroz koji sam prošla, ali i dalje se bojim jer će Ahmet jednog dana izaći iz zatvora. Skoro da sam sigurna da će mi se osvetiti za sve što sam otkrila, poznajem ga. Kad god me je maltretirao, pretio je da nikome ne smem da kažem za to. Ne smem ni da pomislim šta bi bio u stanju da mi sada uradi - rekla je za naš list Ferizovićeva i dodala da je raduje što je njenom mučitelju produžen pritvor.Podsetimo, Marinković je uhapšen 27. avgusta, nakon što je Marija zvala policiju da prijavi nasilje u porodici. Scena na koju su policajci naišli bila je jeziva.Marija je bila u podlivima, ošišana i obrijana do glave. Imala je opekotine po licu i na čelu žig od užarene metalne cevi. S njom su bila deca starosti od tri i dve godine, kao i beba od godinu dana.Nakon tekstova objavljenih o Mariji, Kurir je pokrenuo akciju, u kojoj smo nesrećnoj ženi u kratkom roku omogućili lečenje povreda a u saradnji s Ministarstvom za rad i AMS, našli joj posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track