NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Danas svedoči bivši zamenik načelnika UKP Dragan Karleuša
Foto: Marina Lopičić

Specijalni sud u Beogradu

NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Danas svedoči bivši zamenik načelnika UKP Dragan Karleuša

Crna Hronika -

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije trebalo bi da se danas u Specijalnom sudu nastavi svedočenjem bivšeg zamenika načelnika Uprave kriminalističke policije Dragana Karleuše.

Karleuša, bivši šef policijske grupe koja je istraživala ubistvo Ćuruvije, svedočenje je počeo 28. oktobra koje će se, zbog mnogobrojnih pitanja i tužilaštva i odbrane, nastaviti danas.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

On je tada rekao da se na osnovu operativnih saznanja došlo do podataka da je služba Državne bezbednosti umešana u to ubistvo, ali da to nije moglo da se dokaže.

U novembru se očekuje i svedočenje bivših pripadnika "Zemunskog klana" i zaštićenih svedoka Tužilaštva za organizovani kriminal Miladina Suvajdžića, zvanog "Djura Mutavi", i Dejana Milenkovića zvanog "Bagzi".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njih dvojica su dobila status svedoka-saradnika u procesu za ubistvo premijera Zorana Djindjića i u slučaju raznih zločina "Zemunskog klana", a prethodno je bilo predvidjeno da svedoče 4. novembra.

SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE Karleuša: Sumnjali smo da iza ubistva stoji DB, ali nije bilo dokaza

Za ubistvo Ćuruvije 11. aprila 1999. u Beogradu Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić, uhapšen januara 2014.

Optuženi su u dosadašnjem toku sudjenja negirali bilo kakvu povezanost s ubistvom Ćuruvije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track