KANAL PRESUŠIO: Jelenin ubica se vratio po oružje!
Foto: Dragana Udovičić

Zločin u Borči: Kurir na mestu na kom je bačeno telo pevačice

KANAL PRESUŠIO: Jelenin ubica se vratio po oružje!

Crna Hronika -

Osoba koja je usmrtila Jelenu Krsmanović sačekala da se voda povuče, pa sklonila predmet kojim je usmrtila žrtvu

BEOGRAD - Kanal na nasipu u Borči, u kom je pre sedam meseci pronađeno telo ubijene Jelene Krsmanović Marjanović (33), ovih dana potpuno je presušio. Veruje se da je ubica iskoristio priliku, vratio se na mesto zločina i iz kanala odneo predmet ili oružje kojim je usmrćena pevačica i tako uklonio dokaze koji bi mogli da ga povežu sa zločinom.Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila, a njeno telo pronađeno je sutradan oko podneva u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka. Nesrećna žena ubijena je s nekoliko udaraca u potiljak. Od tada je prošlo nešto više od sedam meseci, a ubica još nije uhapšen, niti je bilo ko označen kao osumnjičeni za stravičan zločin. Takođe, nije pronađen ni predmet kojim je usmrćena, a mediji su spekulisali da se radilo o drvenoj ili metalnoj štangli, čekiću, kamenu...Pakleni plan- Malo ko je obraćao pažnju na ovaj kanal, ali ubici je očigledno bio bitan. Najpre se rešio tela u vreme kad je voda bila duboka. Tada je dobio na vremenu jer je policija našla telo 12 sati od nestanka pevačice. Poznato je da ovaj kanal obično presuši svake godine u ovo vreme, pa je i to išlo naruku ubici da u trenutku kad je korito potpuno suvo dođe i ukloni sve preostale dokaze - kaže izvor Kurira i dodaje:- Mnoge okolnosti do sada su išle naruku ubici. Posle zločina u kanalu je bilo metar i po vode. Policija je tada dolazila i pokušavala da ga isuši, ali se sporo praznio zbog podzemnih voda. Takođe je postojala mogućnost da se unište svi prestali tragovi.

Ekipa Kurira obišla je juče nasip i uverila se da je kanal potpuno suv i bez mulja.- Kanal se puni podzemnim vodama čiji je nivo veoma visok u proleće. Kako počinje jesen, on se svake godine postepeno prazni, tako je i sada i biće sve do proleća - kaže jedan od meštana naselja Crvenka u Borči.Pala u zaboravInače, na nasipu samo spomen-ploča s pevačicinom slikom svedoči o ubistvu koje je potreslo Srbiju. Ispod nje dva buketa cveća, brojanica ili bogorodičine suze, koje je pokojna pevačicina majka Zorica Krsmanović ranije ostavila, i razbacano plastično cveće.- Dok je Zorica bila živa, redovno je dolazila, ali sada retko ko obilazi ovo mesto - kaže jedna od meštanki naselja Crvenka.

Sestra LjubicaMALA JANA PITA ZA BAKU ZOKULjubica, sestra Zorice Krsmanović i pevačicina tetka, kaže da je u kontaktu sa Zoranom Marjanovićem i da se kod njega redovno raspituje o Jani.- Dete je tražilo da vidi baba Zoku jer još uvek ne zna da je preminula i da je nikad više neće videti. Ona je još tako mala - kaže Ljubica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja