UBIO ŠEFA ZBOG MLADE SOBARICE: Žrtva i ubica iz Niške Banje bili nerazdvojni godinama!
Foto: M.M.

ZLOČIN - Recepcioner presudio vlasniku vile „DnD“

UBIO ŠEFA ZBOG MLADE SOBARICE: Žrtva i ubica iz Niške Banje bili nerazdvojni godinama!

Crna Hronika -

Zločinac i žrtva dugi niz godina bili nerazdvojni saradnici i prijatelji, sve dok se između njih nije isprečila fatalna devojka. Dejan Jovanović pokušao samoubistvo

NIŠ - Dejana Dejančića (51), vlasnika vile sa apartmanima za izdavanje u Niškoj Banji, ubio je juče ujutru na radnom mestu njegov recepcioner Dejan Jovanović (41), koji je potom pokušao samoubistvo.Jovanović je u Dejančića ispalio dva hica iz pištolja i pogodio ga u glavu i stomak, a nesrećni čovek je preminuo na mestu. Ubica se pre dolaska policije zaključao u vilu, a uprkos višečasovnim pregovorima koje su inspektori s njim vodili, Jovanović je naposletku pucao sebi u glavu.

Mesto zločina... Vila „DND“ u Niškoj Banji
Mesto zločina... Vila „DND“ u Niškoj Banji

Prema prvim nezvaničnim saznanjima iz istrage, krvavom obračunu prethodila je svađa Dejančića i Jovanovića, a kao motiv pominje se ljubomora. Naime, recepcioner se zabavljao s devojkom, inače sobaricom u vili, a koja je zapala za oko i gazdi vile, što je i bio povod sukoba. Žrtva i ubica su, navodno, blisko sarađivali dugi niz godina bez ikakvih problema, sve dok se između njih nije isprečila fatalna devojka.Poslednji gostiKako Kurir saznaje, drama je započela juče oko sedam sati ujutru, samo nekoliko minuta nakon što su se odjavili poslednji gosti.- U vili su ostali žrtva, ubica i njegova devojka. Ona je bila u prostoriji s ubijenim vlasnikom, u koju je iznenada upao naoružani Jovanović. Nakon što je upucao šefa, devojci je rekao da izađe. Prestravljena devojka je istrčala napolje i odmah pozvala policiju - kazao je za Kurir izvor iz istrage.Policija je po dolasku pronašla mrtvog Dejančića, a potom obezbedila čitavu zgradu, u čijoj se jednoj prostoriji ubica zaključao. Pozvani su pregovarački timovi koji su više od četiri sata pokušavali da ubede ubicu da se preda.- Jovanović je sve vreme odbijao da razgovara s policijom, zbog čega su na mesto zločina pozvane i njegove sestra i devojka. Ni one nisu uspele da ga ubede da počne da sarađuje s policijom, pa je već tada bilo jasno da šanse za predaju gotovo i da nema - kazao je Kurirov izvor iz istrage.

Gledala ubistvo... Sobarica (sleđa) zbog koje su se poubijali prijatelji
Gledala ubistvo... Sobarica (sleđa) zbog koje su se poubijali prijatelji

Dimne bombe

Oko 11 sati začuo se još jedan pucanj iz vile, nakon čega su unutra upali pripadnici Žandarmerije sa dimnim bombama. Jovanovića su ubrzo pronašli u jednoj prostoriji kako leži bez svesti, sa ranom od metka na slepoočnici.- Ostavila sam ih prethodne večeri u vili i ništa nije ukazivalo na ovakvu tragediju. Svi smo ovde bili kao porodica, nije bilo sukoba. Spominje se devojka, ali ja o tome ne znam ništa - ispričala je kuvarica vile Danijela Vukić.

Jovanoviću su po prijemu u nišku bolnicu konstatovane teške povrede glave. Poslednja informacija o njegovom zdravstvenom stanju, a do koje je Kurir došao pre zaključenja ovog broja, svedočila je da mu je stanje kritično i da je životno ugrožen.

Bio bogatUBIJENI RADIO U INOSTRANSTVUPrijatelji Dejana Dejančića kazali su juče da je on dugo radio u inostranstvu, gde je zaradio veliki novac.- Čime se tačno bavio, niko od nas ne zna. Međutim, da je zaradio velike pare, to je bilo opštepoznato. Napravio je taj hotel, jedan od najlepših u Banji. Šta je imao sa tim svojim radnikom, nemam pojma - kazao je jedan od Nišlija koji je odlično poznavao Dejančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track