OPLJAČKANA POŠTA U PATREŠU: Brusilicom isekli rešetke na prozoru, obili kasu, pa pokrali pare i doku
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Izvršen uviđaj

OPLJAČKANA POŠTA U PATREŠU: Brusilicom isekli rešetke na prozoru, obili kasu, pa pokrali pare i doku

Crna Hronika -

PARTEŠ - Pošta u Partešu u Kosovskom pomoravlju opljačkana tokom prethodne noći i iz kase je odnet novac i deo dokumentacije, rekao je danas direktor Pošta Srbije na Kosovu i Metohiji Ranđel Nojkić.

On je precizirao da je da je rano jutros oko tri sata grupa pljačkaša izvršila provalu u pošti u Partešu, tako što su razvalili rešetke na prozorima a kasu, koja je bila veoma dobro obezbeđena, razvalili uz pomoć brusilice.

"Uzeli su novac i dokumentaciju koja se u kasi nalazila. O detaljima ne mogu da govorim, kako ne bih odavao poslovnu tajnu. Propisi su u potpunosti ispoštovani, tako da možemo da naplatimo štetu preko osiguravajućeg društva", rekao je Nojkić.

On je za RTV Puls iz Šilova potvrdio da je policija odmah izašla na lice mesta sa forenzičarima i obavila detaljan uviđaj.

"Pošta je nastavila da radi, ali napravili smo rez i od sada se novac više neće ostavljati preko noći u poštanskim objektima", rekao je Nojkić.Iz kosovske policije potvrdili su da se pljačka dogodila, da je slučaj kvalifikovan kao teška provalna krađa i da su započeli istragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track