MUP: Uhapšeni na Čukarici prodavali parcele koje nisu bile u njihovom vlasništvu
Foto: MUP

Krivična dela prevara i falsifikovanje isprava

MUP: Uhapšeni na Čukarici prodavali parcele koje nisu bile u njihovom vlasništvu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Policija je uhapsila sedam osoba osumnjičenih da su tokom 2015. i 2016. u Beogradu oštećenom naneli štetu veću od 30 miliona dinara, tako što su mu, koristeći falsifikovanu dokumentaciju, prodali više parcela koje nisu bile u njihovom vlasništvu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara i falsifikovanje isprave uhapšeni su, u saradnji sa Tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala, V.Dj. (39), U.J. (37), M.S. (49) M.Z. (39), S.T. (39), A.R. (32) i I.D. (28).

Postoje osnovi sumnje da su V.Dj., U.J. i M.S., oštećenom ponudili na prodaju više zemljišnih parcela na području opštine Čukarica, koje su u vlasništvu fizičkih lica, "a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju", naveo je MUP.

Uroš Janković, Foto: FoNet
Uroš Janković, Foto: FoNet

Osumnjičeni su oštećenom prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, "a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika, naveo je MUP.

Osumnjičeni V.DJ., S.T. i A.R. su se, kako se sumnja, prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora sa oštećenom legitimisali, falsifikovanim punomoćjima i ovlašćenima, kao lica ovlašćene od strane vlasnika parcela da mogu u njihovo ime da prodaju zemljišne parcele.Postoje osnovi sumnje da su se osumnjičeni M.Z. i I.D. lažno predstavljali kao vlasnici parcela, naveo je MUP.

Nakon potpisivanja kupoprodajnih ugovora, oštećeni je sa svog računa novac prebacivao na račune koje su u bankama otvorili S.T., A.R., M.Z. i I.D.,a koji su oni potom podizali i delili sa ostalim osumnjičenima. Policija je od osumnjičenih oduzela 27.500 evra, proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju koja je korišćena za izvršenje krivičnog dela i računarsku opremu.Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track