SVIREP ZLOČIN KOD SVRLJIGA: Mučili i zadavili čoveka!
Foto: Privatna Arhiva

Stravično

SVIREP ZLOČIN KOD SVRLJIGA: Mučili i zadavili čoveka!

Crna Hronika -

Razbojnici upali u kuću Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabinac, vezali ga i stavili mu krpu u usta, vlasnik se ugušio dok su tražili novac

SVRLJIG - Momčilo Simonović (59) iz svrljiškog sela Galibabinac svirepo je ubijen u svojoj kući, najverovatnije tokom pljačke. Nesrećni čovek pronađen je s vezanim rukama i s povezom preko usta, dok su stvari po kući bile razbacane.Kako na telu nije bilo vidljivih smrtonosnih povreda, naložena je obdukcija, pošto se sumnja da je Simonović udavljen.Simonovićevo telo pronašao je njegov rođak Dragoslav Miladinović, koji je došao da ga obiđe na nagovor Momčilove sestre.

Stravičan prizor

- Poslednji put smo se videli u ponedeljak pre podne, kada je dolazio kod mene da mi pravi društvo dok sam pekao rakiju. Ostao je do tri sata po podne, kad je otišao kući da namiri stoku. Oko 18 sati pozvala me je moja tašta, a njegova rođena sestra Toplica Kostić i pitala me znam li zašto mu ne radi telefon. Nisam bio zabrinut jer sam znao da ima posla izvan kuće, ali se ona javila i sutradan i kazala mi da brine za brata. Otišao sam do njega juče oko 19.30 sati, odmah sam posumnjao da nešto nije u redu jer nije bilo svetla u kući. Ulazna vrata su bila odškrinuta, pa sam ušao u kuću i video da je svuda otvoreno... Kad sam bolje pogledao, video sam Momčila kako leži na podu - priča rođak i dodaje:- Najpre sam pomislio da se ubio, ali sam onda video da su mu ruke prekrštene i vezane kanapom za baliranje slame, a imao je i krpu na ustima. Dozivao sam ga: „Mošo, Mošo“... Pošto se nije odazvao, shvatio sam da mu nema pomoći, pa sam pozvao policiju.Nešto ga je mučiloMomčilova sestra Toplica priseća se da se prilikom poslednjeg susreta brat čudno ponašao.- Imam utisak da ga je nešto mučilo, ali nije želeo da mi se poveri, bez obzira na moje insistiranje. U nedelju smo se poslednji put videli, primetila sam da neke stvari nedostaju iz kuće... Pitala sam ga da li mu neko krade stvari, ali je on odbijao da govori o tome. Kad sam ponovila pitanje, ljutito je skočio i pobegao... Primetila sam da uzdiše, izašao je bez reči, a ja sam se rasplakala, kao da sam slutila nešto - vajka se ožalošćena sestra.

Komšija DušanSVETLO NA SPRATUDušan Žikić, prvi Simonovićev komšija, kaže da nije primetio ništa sumnjivo što bi ukazivalo na zločin.- Jedino što sam u ponedeljak primetio svetlo i na gornjem spratu i u prizemlju, što mi je bilo malo čudno jer nije imao običaj da uključuje struju po celoj kući - navodi Žikić.

Milica Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track