(VIDEO) SNIMAK KOJI JE UŽASNUO SRBIJU: Vrisci i urlici dok saobraćajci privode ženu!
Foto: Printscreen

Strašno

(VIDEO) SNIMAK KOJI JE UŽASNUO SRBIJU: Vrisci i urlici dok saobraćajci privode ženu!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na društvenoj mreži Fejsbuk nedavno se pojavio snimak na kome se vidi kako policija hapsi ženu.

Ona je na zemlji dok dvojica policajaca pokušavaju da joj stave lisice na ruke. Za to vreme stariji muškarac viče "pustite ženu da ustane... slomili ste joj ruku" i vadi telefon da slika ili da snimi događaj. U tom trenutku prilazi treći policajac koji ga gura sa lica mesta i nešto kasnije ga udara po ruci u kojoj drži telefon.

U isto vreme čuje se žena koja viče "saobraćajci vuku ženu po ulici... zovite 192". Čitavu dramu zabeležio je prolaznik kome je drugi policajac prilično grubo rukom poklopio telefon i tražio da mu ga preda. U opisu snimka stoji da je policija u jednom vojvođanskom mestu hapsila ženu koja je imala letnje gume. Za kratko vreme snimak je videlo više od 300.000 osoba, a usledilo je i nekoliko stotina komentara. Većina njih odnosi se na brutalnost policajaca prilikom privođenja žene.

Ono što smo uspeli da saznamo jeste da se drama odigrala preksinoć u Višnjičkoj banji i da je policija zapravo hapsila ženu Ž. V. (43) koja je u vidno alkoholisanom stanju vozila automobil.

- Tokom redovne kontrole saobraćajna policija zaustavila je automobil kojim je upravljala žena. Bila je u vidno alkoholisanom stanju i saobraćajci su tražili da uradi alko test. Međutim, ona je to odbila. Policajci su bili prinuđeni da je privedu, ali se ona i tome opirala. Svađala se, psovala i pretila policajcima - objašnjava izvor Kurira upoznat u ceo slučaj.

Kako se na snimku vidi da su pored saobraćajaca na terenu bile i policijske patrole naš sagovornik navodi da su ih saobraćajci zvali baš zbog toga što je postajalo opiranje ali i mešanje prolaznika.

- Niko od njih nije znao o čemu se zapravo radi, saobraćajci su obavestili patrolu da postoji mogućnost da će imati problema prilikom privođenja i da im je neohodna asistencija kolega - objasnio je naš sagovornik.

U MUP- u su za Kurir potvrdili da su upućeni u ceo slučaj i da je sektor unutrašnje kontrole započeo istragu povodom snimka.

- Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u postupanju policijskih službenika protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mere. O svemu je obavešten i nadležni tužilac koji je naložio da se protiv žene podnese krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je protiv jedne osobe naloženo da se podnese krivična prijava zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje. Ministarstvo unutrašnjih poslova neće tolerisati nezakonita postupanja policijskih službenika, ali takođe neće dozvoliti da ih bilo ko ometa u obavljanju dužnosti - istakli su u MUP-u.

Povodom snimka na twiteru se oglasio i Saša Janković, zastitnik građana

"Snimak ukazuje na neprofesionalno, gotovo uličarsko postupanje pojedinih sl.lica, postupak kontrole će biti pokrenut"- napisao je Janković

J. Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track